english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις



       Επιστροφή στο www.filmfestival.gr 
Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009
Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2009
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Το πρόγραμμα προβολών του 50ου Φ.Κ.Θ. είναι διαθέσιμο και σε μορφή .pdf

Σκηνοθεσία
Γκιέργκι Τζουβάνι

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1991 Blanc and White (μμ)
1992 The Last Sunday (μμ)
1994 The Last Love
1996 Tirana 96 (ντοκ.)
1998 Funeral Business (μμ)
2001 Slogans
2004 Dear Enemy
2009 East West East/East West East - The Final Sprint

Βιογραφία
Γεννημένος στα Τίρανα το 1963, είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της Αλβανίας. Η πρώτη του ταινία Blanc and White βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ της Λάρισας αλλά η ουσιαστική αναγνώριση ήρθε πέντε χρόνια αργότερα με τη μικρού μήκους ταινία Funeral Business, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε βραβεία στο φεστιβάλ του Μονπελιέ και στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ακολούθησε η επίσης επιτυχημένη ταινία μεγάλου μήκους, Slogans, η οποία κέρδισε το Βραβείο Νέων στο Φεστιβάλ των Καννών και το πρώτο βραβείο στο Τόκιο. Το Dear Enemy έλαβε επαινετικά σχόλια και κέρδισε το βραβείο καλύτερου ευρωπαϊκού σεναρίου στο Σάντανς ενώ παρουσιάστηκε και στα φεστιβάλ του Τορόντο, Εδιμβούργου και Μπρατισλάβας.

Ανατολικά Δυτικά Ανατολικά / Γκιέργκι Τζουβάνι

Τίρανα 1990. Η κυβέρνηση αναθέτει στον πρώην πρωταθλητή ποδηλασίας Ίλο, πενηντάρη τώρα, να συγκεντρώσει μια πενταμελή ομάδα ποδηλατών που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τους σε ερασιτεχνικό τουρνουά στη Γαλλία. Καθ’ οδόν κάνουν μια σύντομη στάση στην Τεργέστη. Την πρώτη μέρα στην πόλη και καθώς προσπαθούν ακόμη να εγκλιματισθούν στην εκθαμβωτική δυτική ευημερία, πληροφορούνται μέσω της τηλεόρασης στο ξενοδοχείο ότι στην πατρίδα τους έχει ξεσπάσει επανάσταση. Τώρα, ανησυχώντας για τους δικούς τους ανθρώπους, προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν στην Αλβανία, όμως, καθώς η ίδια η ύπαρξη της χώρας πλέον αμφισβητείται, θα χρειαστούν όση περισσότερη βοήθεια γίνεται για να τα καταφέρουν.


Σκηνοθεσία:Γκιέργκι Τζουβάνι
Σενάριο:Gjergj Xhuvani, Dhimiter Xhuvani, Jani Duri
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Roberta Allegrini
Μοντάζ:Claudio Cutri
Ήχος:Bernie Signorin
Μουσική:Enrico Ruggeri
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Durim Neziri
Κοστούμια:Soela Zani
Με τους:Ndriçim Xhepa (Ilo Zoto), Helidon Fino (Gimi), Fation Pustina (Ceti), Ervin Bejleri, Gentian Hazizi, Lulzim Zeqja, Romir Zalla
Παγκόσμια εκμετάλλευση:High Point Media Group, UK T. +44 207 4246 870 F. +44 207 4353 281 sales@highpointfilms.co.uk www.highpointfilms.co.uk
Παραγωγός:Arben Tasellari, Francesco Tagliabue
Παραγωγή:Albanian General Vision, Albania & Fast Rewind, Italy T. +39 2365 63482 F. +39 2365 63482 f.tagliabue@fastrewind.it www.fastrewind.it
Χώρα Παραγωγής:Αλβανία-Ιταλία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:100'
Έτος Παραγωγής:2009
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009 - 18:00 | ID:164
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009 - 23:00 | ID:666
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009 - 0:45
Επιστροφή

Περιοχή Μελών
Έγγραφή
Το Προφίλ μου
My Festival


Agora
Agora

Balkan Fund

Crossroads

Salonica Studio


 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία


Από την πλευρά των θεατών



...carpooling.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
HELLENIC MINISTRY OF CULTURE AND TOURISM
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι μέλος της
INTERNATIONAL FEDERATION OF FILM PRODUCERS ASSOCIATIONS