english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  

Σκηνοθεσία
Σλάβομιρ Φαμπίτσκι

Φιλμογραφία
Επιλεκτική 
1996 Nocą/By Night (μμ)
1998 Po drugiej stronie lasu/On the Other Side of the Forest (μμ)
1998 Wewnętrzny 55/Extension Number 55 (μμ)
2001 Męska sprawa/The Man Thing (μμ)
2005 Z odzysku/Ανάκτηση
2012 Miłość/Love

Βιογραφία
Σκηνοθέτης και σεναριογράφος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Είναι απόφοιτος του εργαστηρίου σεναρίου και της σχολής σκηνοθεσίας του Πανεπιστημίου του Λοτζ. Είναι λέκτορας στις σχολές του Λοτζ και της Γκντίνια. Η διπλωματική του εργασία,Męska sprawa, ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης μικρού μήκους ταινίας το 2002 και απέσπασε βραβεία σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Ανάκτηση, κέρδισε το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και βραβεύτηκε σε πολλά άλλα φεστιβάλ, ενώ ήταν υποψήφιο για το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία Discovery. Η Αγάπη είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

Διεθνές Διαγωνιστικό

Αγάπη / Σλάβομιρ Φαμπίτσκι

Ο Φαμπρίτσκι καταγράφει όσα επιμελώς κρύβονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, με πρωταγωνιστές τη Μαρία και τον Τόμεκ, ένα σύγχρονο ζευγάρι που φαινομενικά βιώνει μια ιδανική κατάσταση. Η επαγγελματική τους επιτυχία θα συμπληρωθεί πολύ σύντομα και από την προσωπική, με την αναμονή της άφιξης του πρώτου τους παιδιού. Ωστόσο, μια πράξη ασύλληπτης βίας (ο βιασμός της εγκυμονούσας ηρωίδας απ’ τον δήμαρχο της πόλης – προϊστάμενο της Μαρίας και παράφορα ερωτευμένο μαζί της) διαρρηγνύει τον οικογενειακό ιστό. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί ένα ακραίο περιστατικό ως αφορμή για να ψηλαφήσει τον πυρήνα του γάμου και της συμβίωσης κάτω από οριακές συνθήκες. Σ’ αυτή την οδυνηρή διαδρομή, οι ήρωές του παραμένουν πολυδιάστατοι, αρνούμενοι να υποκύψουν σε κλισέ και στερεότυπα. Η Αγάπη αποτελεί μια ρεαλιστική σπουδή της έκφρασης της αγάπης και των παραμέτρων της: του φόβου, της ζήλιας, της συγχώρεσης, της άνευ όρων παράδοσης. Κάθε στάδιο διασπά και ταυτόχρονα βαθαίνει τα συναισθήματα των χαρακτήρων – μια αντίφαση που λειτουργεί θεραπευτικά για τους ήρωες, αλλά και τους θεατές.


Σκηνοθεσία:Σλάβομιρ Φαμπίτσκι
Σενάριο:Marek Pruchniewski, Sławomir Fabicki
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Piotr Szczepański
Μοντάζ:Maciej Pawliński
Ήχος:Tomasz Sikora
Κοστούμια:Katarzyna Śródka
Με τους:Marcin Dorociński (Tomek), Julia Kijowska (Maria), Adam Woronowicz (δήμαρχος), Agata Kulesza (σύζυγος δημάρχου), Dorota Kolak (μητέρα του Τόμεκ), Marian Dziędziel (πατέρας του Τόμεκ), Wojciech Mecwaldowski (συνάδελφος του Τόμεκ)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Odeon Rybarczyk Productions, Poland Monika Gwiazdowska T. +48 22 646 6900 F. +48 22 646 6643 odeon@odeon.com.pl www.odeon.com.pl
Σχεδιασμός Παραγωγής:Dorota Łacek- Gorczyca
Παραγωγός:Leszek Rybarczyk, Marek Rudnicki
Παραγωγή:Odeon Rybarczyk Productions, Poland
Χώρα Παραγωγής:Πολωνία
Συμπαραγωγή:Anagram Film, Poland T. +48 42 637 3255 annapachnicka@wp.pl
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:105'
Έτος Παραγωγής:2012
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 15:45 | ID:113
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 20:15 | ID:245
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία