english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  

Σκηνοθεσία
Πάουλ Νεγκοέσκου

Φιλμογραφία
2004 Alina (μμ)
2005 Circul Foamei (μμ ντοκ)
2006 Examen/Exam (μμ)
2007 Acasa/Στο σπίτι (μμ)
2008 Târziu/Late (μμ)
2009 Renovare/Renovation (μμ)
2009 Fabulosul destin al lui Toma Cuzin/The Fabulous Destiny of Toma Cuzin (μμ)
2011 Ντέρμπι (μμ)
2012 Horizon (μμ)
2012 O luna in Thailanda/A Month in Thailand

Βιογραφία
Σκηνοθέτης και σεναριογράφος, γεννήθηκε το 1984 και αποφοίτησε από την Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου Καρατζιάλε του Βουκουρεστίου. Η μικρού μήκους ταινία του Horizon, παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών το 2012. Το Ντέρμπι προβλήθηκε στην Μπερλινάλε, στο τμήμα «Berlinale Shorts» και ήταν υποψήφιο για τα ευρωπαϊκά Όσκαρ το 2011. Το Renovare απέσπασε την ίδια υποψηφιότητα το 2009. Είναι επίσης παραγωγός και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Timishort.

Διεθνές Διαγωνιστικό

Ένας μήνας στην Ταϊλάνδη / Πάουλ Νεγκοέσκου

Ένα νέο ζευγάρι, ο Ράντου και η Αντίνα, ετοιμάζονται να βγουν, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Είναι προφανές ότι εκείνη είναι ερωτευμένη, ενώ εκείνος δεν είναι σίγουρος για τη σχέση τους και το πόσο αφοσιωμένος είναι σ’ αυτήν. Ο Ράντου χωρίζει με την Αντίνα στη διάρκεια της βραδιάς, και πηγαίνει από πάρτι σε πάρτι ψάχνοντας για την πρώην κοπέλα του, τη Νάντια, πεπεισμένος ότι μόνο εκείνη τον έκανε ευτυχισμένο. Η αφήγηση και η συναισθηματική ανάπτυξη της ταινίας χαρακτηρίζονται από ειλικρίνεια και ευθύτητα, αλλά το πιο συναρπαστικό της χαρακτηριστικό είναι το κοινωνικό πλαίσιο, στο οποίο σπάνια εστιάζουν οι ρουμάνικες ταινίες. Ο Ράντου ανήκει σε μια νέα γενιά που προέρχεται από μια μεσαία τάξη με οικονομική άνεση: οι φίλοι του κάνουν συχνές αναφορές στην αμερικανική ποπ κουλτούρα, μιλούν για αστρολογία και άλλα «ελαφρά» θέματα, και πάνε σε κλαμπ που θα μπορούσαν να βρίσκονται οπουδήποτε στην Ευρώπη. Δεν τους λείπει μια κάποια γοητεία, αλλά από την άλλη φαίνονται σχετικά αποξενωμένοι. Ο ίδιος ο Ράντου δεν είναι μόνο αβέβαιος για τις γυναίκες, αλλά και για τις επιθυμίες του, και για τη ζωή γενικότερα.


Σκηνοθεσία:Πάουλ Νεγκοέσκου
Σενάριο:Vlad Trandafir, Paul Negoescu
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Andrei Butica
Μοντάζ:Alexandru Radu
Ήχος:Filip Muresan, Vlad Voinescu
Μουσική:Codrin Lazar
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Iulia Negoescu Fulicea
Κοστούμια:Ciresica Cuciuc
Με τους:Andrei Mateiu (Radu), Ioana Anastasia Anton (Adina), Sinziana Nicola (Nadia), Tudor Aaron Istodor (Alex), Raluca Aprodu (Raluca), Victoria Răileanu (Emilia), Ionut Grama (Toma), Sabina Posea (Bianca)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:MPM Film, France Pierre Manehem T. +33 1 5853 5712 festival@mpmfilm.com www.mpmfilm.com
Παραγωγός:Ada Solomon
Παραγωγή:Hi Film Productions, Romania T. +40 212 524 867 F. +40 212 524 866 office@ hifilm.ro www.hifilm.ro
Χώρα Παραγωγής:Ρουμανία
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:85'
Έτος Παραγωγής:2012
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 - 18:00 | ID:414
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 17:45 | ID:544
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία