english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Ζουάου Πέντρου Ροντρίγκες

Φιλμογραφία

Επιλεκτική
1998 O Pastor/The Shepherd (μμ)
1997 Parabιns!/Happy Birthday! (μμ)
1997 Esta É a Minha Casa/This Is My Home (μμ ντοκ)
1999 Viagem à Expo / Journey to the Expo (μμ ντοκ)
2000 O Fantasma
2005 Odete
2009 Morrer Como Um Homem/To Die Like A Man
2011 Manhã de Santo António/Morning of Saint Anthony’s Day (μμ)

Φιλμογραφία Ζουάου Πέντρου Ροντρίγκες & Ζουάου Ρούι Γκουέρα Ντα Μάτα
2007 China, China
2011 Alvorada Vermelha/Red Dawn (ντοκ)
2012 A Última Vez Que Vi Macau/The Last Time I Saw Macao



Βιογραφία

Γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1966. Ξεκίνησε να σπουδάζει βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας για να γίνει ορνιθολόγος αλλά σύντομα εγκατέλειψε τις σπουδές του για να σπουδάσει σινεμά αποφοιτώντας από τη σχολή κινηματογράφου της ίδιας πόλης. Μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες του έχουν βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ αφιερώματα στο έργο του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες χώρες.



Ζουάου Ρούι Γκουέρα Ντα Μάτα

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
2012 O Que Arde Cura/As the Flames Rose

Φιλμογραφία Ζουάου Πέντρου Ροντρίγκες & Ζουάου Ρούι Γκουέρα ΝταΜάτα
2007 China, China
2011 Alvorada Vermelha/Red Dawn (ντοκ)
2012 A Última Vez Que Vi Macau/The Last Time I Saw Macao

Βιογραφία

Γεννήθηκε στο Λοουρένσο Μαρκές της Μοζαμβίκης. Ξεκίνησε να δουλεύει στον κινηματογράφο το 1995, στην καλλιτεχνική διεύθυνση και τη διεύθυνση παραγωγής ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους. To 2012 σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, O Que Arde Cura. Από το 2004 ώς το 2011, δίδαξε Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Σχεδιασμό Παραγωγής στη Σχολή Κινηματογράφου της Λισαβόνας (ESTC).



Κυρίως Πρόγραμμα

Η τελευταία φορά που είδα το Μακάο / Ζουάου Πέντρου Ροντρίγκες, Ζουάου Ρούι Γκουέρα Ντα Μάτα

«Βρίσκομαι στο δρόμο για το Μακάο, που δεν έχω επισκεφτεί εδώ και τριάντα χρόνια, από τότε που ήμουν παιδί. Στη Λισαβόνα έλαβα ένα μέιλ από την Κάντι, μια παλιά φίλη με την οποία είχαμε χαθεί. Μου είπε πως για ακόμη μια φορά είχε μπλέξει με τους λάθος άντρες και μου ζήτησε να έρθω στο Μακάο, όπου συνέβαιναν “παράξενα και τρομακτικά πράγματα”. Κουρασμένος, μετά την πολύωρη πτήση, πλησιάζω στο Μακάο πάνω σ’ ένα υδροπτέρυγο που θα με ταξιδέψει στο παρελθόν, στην πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής μου».


Σκηνοθεσία:Ζουάου Πέντρου Ροντρίγκες, Ζουάου Ρούι Γκουέρα Ντα Μάτα
Σενάριο:João Pedro Rodrigues & João Rui Guerra da Mata
Διεύθυνση Φωτογραφίας:João Pedro Rodrigues & João Rui Guerra da Mata
Μοντάζ:Raphaël Lefèvre, João Pedro Rodrigues, João Rui Guerra da Mata
Ήχος:Nuno Carvalho, Carlos Conceição, Leonor Noivo
Με τους:Cindy Scrash, João Rui Guerra da Mata, João Pedro Rodrigues
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Films Boutique (Cristina Cavaliere), Germany T. +49 30 695 378 50 F. +49 30 695 378 51 info@filmsboutique.com www.filmsboutique.com
Παραγωγός:João Figueiras, Daniel Chabannes de Sars, Corentin Dong-jin Sénéchal
Παραγωγή:Blackmaria, Portugal T. +351 21 1 976 513 blackmaria@blackmaria.pt www.blackmaria.pt & Epicentre Films, France Τ.+33 1 4349 0303 info@epicentrefilms.com www.epicentrefilms.com
Χώρα Παραγωγής:Πορτογαλία-Γαλλία
Συμπαραγωγή:Le Fresnoy - Studio National des Arts Contemporains, France
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:85'
Έτος Παραγωγής:2012
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 - 22:15 | ID:356
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 15:30 | ID:563
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία