english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Σιόν Σόνο

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1991 Jitensha toiki/Bicycle Sighs
1998 Dankon: The Man
2001 Jisatsu sâkuru/Suicide Club
2005 Noriko no shokutaku/Noriko’s Dinner Table
2005 Kimyô na sâkasu/Strange Circus
2008 Hazard
2008 Ai no mukidashi/Love Exposure
2010 Tsumetai nettaigyo/Cold Fish
2011 Koi no tsumi/Guilty of Romance
2011 Himizu
2012 The Land of Hope

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην πόλη Τογιοκάουα της Ιαπωνίας και είναι εξίσου γνωστός για τις ταινίες του, όσο και για τις πειραματικές περφόρμανς ποίησης. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποιητής το 1978, σε ηλικία μόλις 17 ετών. Αργότερα, ξεκίνησε να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Χοσέι, αλλά άφησε τις σπουδές του στη μέση και ξεκινήσει να γυρίζει ταινίες σε 8mm. Οι μεγάλου μήκους ταινίες του έχουν διακριθεί σε διάφορα διεθνή κινηματο- γραφικά φεστιβάλ – Βερολίνου, Ώστιν, Κάρλοβι Βάρι, Fant-Asia κ.ά.

Κυρίως Πρόγραμμα

Η γη της ελπίδας / Σιόν Σόνο

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, ο μοναχογιός τους, η γυναίκα του, ένας νεαρός άντρας και η ερωμένη του ζουν ήσυχα σε μια μικρή κατοικημένη περιοχή, ώσπου ένας τρομερός σεισμός προξενεί έκρηξη στον κοντινό πυρηνικό σταθμό. Οι κάτοικοι μαθαίνουν πως πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή, αλλά το ζευγάρι ζει σε μια φάρμα ακριβώς στο σύνορο της ζώνης εκκένωσης. Ο πατέρας θέλει να μείνουν εκεί, αλλά ο γιος του θέλει να φύγουν. Στο μεταξύ, η σύζυγος του γιου μαθαίνει πως είναι έγκυος...


Σκηνοθεσία:Σιόν Σόνο
Σενάριο:Sion Sono
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Shigenori Miki
Μοντάζ:Junichi Ito
Ήχος:Hajime Komiya
Κοστούμια:Masato Arai, Kenji Kawasaki
Με τους:Isao Natsuyagi (Yasuhiko Ono), Naoko Otani (Chieko Ono), Jun Murakami (Yoichi Ono), Megumi Kagurazaka (Izumi Ono), Yutaka Shimizu (Mitsuru Suzuki), Hikari Kajiwara (Yoko), Mariko Tsutsui (Meiko Suzuki), Denden (Ken Suzuki), Daikichi Sugawara (Shimura), Takashi Yamanaka (Kato), Kenzou Kawarasaki (γιατρός)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Pictures Dept. co. Ltd., Japan Yuko Shiomaki T. +11 81 46 876 7531 picturesdept@picturesdept.com www.picturesdept.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Shinichi Matsuzuka
Παραγωγός:Yuko Shiomaki, Yuji Sadai, Mizue Kunizane
Παραγωγή:Bitters End T.+81 3 3462 0345 F. +81 3 3462 0621 sadai@bitters.co.jp www.bitters.co.jp
Χώρα Παραγωγής:Ιαπωνία
Συμπαραγωγή:Third Window Films,UK & Joint Entertainment International, Taiwan
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:133'
Έτος Παραγωγής:2012
Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα
Βραβείο NETPAC Καλύτερης Ασιατικής Ταινίας – Toronto IFF 2012
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 15:30 | ID:143
TZON KAΣΣABETHΣ:Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 - 17:30 | ID:954
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία