english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Κριστίνα Ντέακ

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1980 Az éjnek madarai mozdulatlanok/ Birds of the Night Are Motionless (μμ)
1989 Eszterkönyv/The Book of Esther
1993 Köd/Mist
2000 Jadviga párnája/Jadviga’s Pillow
2005 A miskolci boniésklájd/Who the Hell’s Bonnie and Clyde?
2012 Aglaja/Aglaya

Βιογραφία

Γεννήθηκε το 1953 στη Βουδαπέστη. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου της Βουδαπέστης ως μοντέζ, το 1977, και ως σκηνοθέτις, το 1982. Ξεκίνησε την καριέρα της γυρίζοντας ταινίες για την τηλεόραση. Γύρισε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, The Book of Esther, το 1989. Από το 1992 σκηνοθετεί και θεατρικές παραστάσεις. Kέρδισε τα εθνικά βραβεία «Μπέλα Μπάλας» το 1995 και «Διακεκριμένου Καλλιτέχνη» το 2007.



Κυρίως Πρόγραμμα

Αγλαΐα / Κριστίνα Ντέακ

Ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή, μια οικογένεια Αυστροούγγρων καλλιτεχνών του τσίρκου δραπετεύει από τη Ρουμανία του Τσαουσέσκου προς τη Δύση των αρχών της δεκαετίας του ’80. Για να ανταγωνιστούν όμως τώρα τους Δυτικούς, πρέπει να βρουν μια εξωτική «ατραξιόν». Η μητέρα επινοεί ένα νούμερο, όπου κρεμιέται από το θόλο της κεντρικής σκηνής από τα μαλλιά της. Η κόρη της, Αγλαΐα, φοβάται πως η μητέρα της θα πέσει στο κενό, κι αυτός της ο φόβος γίνεται ένα βάρος που κουβαλάει μαζί της καθημερινά. Ώσπου έρχεται η μέρα που η ίδια –ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση– θα γίνει η «γυναίκα με τα ατσάλινα μαλλιά». Μια ιστορία για τα μέλη μιας εκπατρισμένης οικογένειας καλλιτεχνών του τσίρκου, για την αναγκαστική αλληλεξάρτησή τους, τη σταδιακή απομάκρυνσή τους, και την ευλογία και κατάρα του ν’ ανήκεις κάπου, ιδωμένη μέσα από τα μάτια της νεαρής Αγλαΐας.


Σκηνοθεσία:Κριστίνα Ντέακ
Σενάριο:Krisztina Deák
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Tibor Máthé
Μοντάζ:Bernadett Tuza-Ritter
Ήχος:Mateusz Adamczky, György Kovács
Μουσική:Zbigniew Preisner
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Csaba Stork
Κοστούμια:Györgyi Szakács
Με τους:Eszter Ónodi (Sabine), Zsolt Bogdán (Tandarica), Babett Jávor (Aglaja 5 ετών), Piroska Móga (Aglaja 15 ετών), Iván Kamarás (Milo), Adél Jordán (Mary Mistral)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Opus Film Ewa Puszczyńska (ewa@opusfilm.com)
Παραγωγός:András Muhi, Ewa Puszczynska
Παραγωγή:Inforg Stúdió, Hungary T. +36 30 639 3383 F. +36 1 219 0961 www.inforgstudio.hu & Opus Film, Poland T. +48 42 634 5500-1 F.+48 42 634 5549 opus@opusfilm.com www.opusfilm.com & Hai Hui Entertainment, Romania T. +40 21 326 6480 F.+40 21 326 0268 oana@hai-hui.ro www.hai-hui.ro
Χώρα Παραγωγής:Ουγγαρία-Πολωνία-Ρουμανία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:116'
Έτος Παραγωγής:2012
Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 19:30 | ID:525
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 22:00 | ID:626
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία