english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Ιβέτα Γκρόφοβα

Φιλμογραφία
2003 Aspoň Že Tak/At Least (μμ ντοκ)
2004 Bolo Nas 11/There Were 11 of Us (μμ,animation)
2005 Nazdar Partička/Good Bye Party (μμ ντοκ)
2005 Politika Kvality/The Politics of Quality (μμ ντοκ)
2007 Gastarbeiteri/Gastarbeiters (μμ ντοκ)
2012 Až do mesta Aš/Made in Ash

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1980, στο Τρέντσιν της πρώην Τσεχοσλοβακίας. Αποφοίτησε το 2004 από τη σχολή animation και το 2009 από τη σχολή ντοκιμαντέρ της Ακαδημίας Παρασταστικών Τεχνών της Μπρατισλάβα. Το Made in Ash είναι η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία.

Κυρίως Πρόγραμμα

Γίνεται από στάχτη / Ιβέτα Γκρόφοβα

Μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο, η Ντορότα αφήνει τη γενέτειρά της Σλοβακία, για να βρει δουλειά στην πόλη Ας, στα σύνορα της χώρας με την Τσεχία. Με το που φτάνει, βρίσκεται αμέσως αντιμέτωπη μ’ έναν κύκλο μπλαζέ μοδίστρες, που περιμένουν πώς και πώς την άφιξη της Γερμανίδας «πριγκίπισσάς» τους. Η ταινία αναπαριστά πιστά το άχαρο περιβάλλον στο οποίο μπαίνει πολύ γρήγορα η Ντορότα, ενώ ταυτόχρονα διερευνά τα κίνητρα των κοριτσιών καθώς παίρνουν σκληρές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή τους – αποφάσεις που μοιάζουν ανήθικες με μια επιφανειακή ματιά.


Σκηνοθεσία:Ιβέτα Γκρόφοβα
Σενάριο:Iveta Grófová, Marek Leščák
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Viera Bačíková
Μοντάζ:Maroš Šlapeta, Anton Fabian, Peter Morávek, Marek Kráovský
Ήχος:Tobias Potočný
Μουσική:Matej Hlaváč
Κοστούμια:Katarína Rozvadská
Με τους:Dorota Billá (Dorota), Silvia Halušicová (Silvia), Robin Horký (Johann), Jarka Bučincová (Jarka), Mária Billá (μητέρα της Ντορότα), Vašek Peroutka (Vašek), Petr Kropáček (Kropi), Jozef Karala (Ďodík), Horst Wachter (Pepek)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Endorfilm, Czech Republic Jiří Konečný T.-F. +420 241 730 780 endorfilm@endorfilm.cz www.endorfilm.cz
Παραγωγός:Barbara Kipsová, Jiří Konečný, Ivan Ostrochovský
Παραγωγή:Protos Productions, Slovak Republic T.+421 2 4446 2747 F.+421 2 4446 2748 protos@protos.sk www.protos.sk & endorfilm, Czech Republic & Punkchart Films, Slovak Republic
Χώρα Παραγωγής:Σλοβακία-Τσεχία
Συμπαραγωγή:Česká televise (Czech Republic), RTVS (Slovak Republic), Atelier.doc (Slovak Republic), partizanfilm (Slovak Republic), Hulapa film (Slovak Republic)
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:80'
Έτος Παραγωγής:2012
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 - 20:00 | ID:455
TZON KAΣΣABETHΣ:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 13:00 | ID:552
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία