english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Αντρές Γουντ

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1994 Reunion de familia (μμ)
1997 Historias de fútbol/Football Stories
2001 La fiebre del loco
2004 Machuca
2008 La buena vida/The Good Life
2012 Violeta, se fue a los cielos/Violetta Went to Ηeaven

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1965 στο Σαντιάγο της Χιλής. Το 1998 αποφοίτησε με πτυχίο στα οικονομικά από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Χιλής και την περίοδο 1990-1991 σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών φεστιβάλ και ο ίδιος έχει κερδίσει βραβεία και μνείες, μεταξύ των οποίων το Bραβείο Kαλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για την ταινία του Historias de fútbol το 1997. Η Βιολέττα πήγε στον ουρανό είναι η πέμπτη ταινία του, που βραβεύτηκε σε τρία διεθνή φεστιβάλ.

Κυρίως Πρόγραμμα

Η Βιολέττα πήγε στον ουρανό / Αντρές Γουντ

«Γράφε όπως θέλεις, χρησιμοποίησε όποιους ρυθμούς σου βγαίνουν, δοκίμασε διαφορετικά όργανα, κάτσε στο πιάνο, κατάστρεψε το μέτρο, φώναξε αντί να τραγουδήσεις, φύσα την κιθάρα και χτύπα το κόρνο. Μίσησε τα μαθηματικά κι αγάπησε τους στροβίλους. Η δημιουργία είναι ένα πουλί που δεν έχει σχέδιο πτήσης, που ποτέ δεν θα πετάξει σε ευθεία γραμμή». 

Βιολέτα Πάρα


Από την μαρκίζα που έχτισε στο Σαντιάγο της Χιλής, η Βιολέττα Πάρα δέχεται επισκέψεις από ανθρώπους που διαμόρφωσαν τη ζωή της. Είναι ζωντανή, αλλά μπορεί και να είναι νεκρή. Θα ανακαλύψουμε τελικά τα μυστικά, τους φόβους, τις απογοητεύσεις και τις χαρές της. Δεν θα παρουσιάσουμε μόνο το σύνθετο έργο της, αλλά τις αναμνήσεις, τους έρωτες και τις ελπίδες της. Τα επιτεύγματά της συνθέτουν ένα παθιασμένο ταξίδι με τους χαρακτήρες που την έκαναν να ονειρεύεται, να γελά και να κλαίει. Πρόκειται για την ιστορία της διάσημης Χιλιανής τραγουδίστριας και λαογράφου, Βιολέττα Πάρα, που παρακολουθεί την εξέλιξή της από φτωχόπαιδο σε διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδίστρια και εθνική ηρωίδα της Χιλής, και μας μεταφέρει την ιλιγγιώδη ένταση που είχαν οι εσωτερικές της αντι- φάσεις, οι αδυναμίες και τα πάθη της


Σκηνοθεσία:Αντρές Γουντ
Σενάριο:Eliseo Altunaga, Rodrigo Bazaes, Guillermo Calderón, AndrésWood, βασισμένο στο βιβλίο του Ángel Parra
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Miguel Ioan Littin
Μοντάζ:Andrea Chignoli
Ήχος:Miguel Hormazábal
Μουσική:Violeta Parra
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Cristián Reyes
Με τους:Francisca Gavilán (Violeta Parra), Cristián Quevedo (Nicanor Parra), Thomas Durand (Gilbert Favre), Gabriela Aguilera (Hilda), Roberto Farías (Luis Arce)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Latido Films, Spain T. +34 91 548 8877 F. +34 91 548 8878 latido@latidofilms.com www.latidofilms.com Wood Productions, (Patricio Pereira) Chile T. +56 2 236 0742 F. +56 2 235 7051 patricio@woodproducciones.com www.woodproducciones.com
Ελληνική διανομή:Artplex Attica (Βελισσάριος Κοσσυβάκης) T. +30 210 957 8604 F. +30 210 956 6245 newstarcine@gmail.com
Παραγωγός:Patricio Pereira, Pablo Rovito, Fernando Socolowycz
Παραγωγή:Wood Productions, Chile & Maíz Producciones, Argentina T.+54 11 4779 2397 info@maizproducciones.com.ar www.maizproducciones.com.ar & Bossa Nova Films T.+55 11 3811 2000 bossa@bossanovafilms.com.br www.bossanovafilms.com.br
Χώρα Παραγωγής:Χιλή-Αργεντινή-Βραζιλία
Φορμά:35mm Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:2011
Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής – Sundance IFF 2012
Βραβείο Mayahuel, Βραβείο FIPRESCI – Guadalajara Mexican FF 2012
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 - 20:00 | ID:755
TZON KAΣΣABETHΣ:Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 - 20:00 | ID:955
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία