english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Ζανγκ Γιουάν

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1992 Beijing Zazhong/Beijing Bastards
1994 Guangchang/The Square (ντοκ)
1996 Dong Gong, Xi Gong/East Palace, West Palace
1999 Guonian Huijia/Seventeen Years
2000 Hainan Hainan
2002 Wo Ai Ni/I Love You
2006 Kan Shang Qu Hen Mei/Little Red Flowers
2008 Dada/Dada’s Dance
2012 You Zhong/Beijing Flickers

Βιογραφία

Γεννήθηκε στην Ναντζίνγκ της Κίνας. Αποφοίτησε με πτυχίο διεύθυνσης φωτογραφίας από την Ακαδημία του Πεκίνου. Έχει γυρίσει πολλά ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας.



Κυρίως Πρόγραμμα

Αναλαμπές στο Πεκίνο / Ζανγκ Γιουάν

Πεκίνο 2012: ο Σαν Μπάο μαθαίνει την ίδια μέρα πως το κορίτσι του τον χωρίζει και ο εργοδότης του τον απολύει. Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, ο σπιτονοικοκύρης της τρώγλης που μετά βίας καταφέρνει να νοικιάζει τού κάνει έξωση, ενώ ακόμα κι ο σκύλος του, ο «Τυχερός», τον εγκαταλείπει. Σε βαριά κατάθλιψη, προσπαθεί να βάλει τέλος στη ζωή του, πρώτα ξαπλώνοντας στις ράγες του τρένου κι έπειτα τρώγοντας γυαλί, αλλά και τις δύο φορές επιβιώνει. Καταλήγει στο νοσοκομείο όπου μοιράζεται ένα δωμάτιο μ’ έναν τραβεστί ποιητή χορευτή, που έχει μανία με τις πλαστικές επεμβάσεις. Αργότερα, αφού πάρει εξιτήριο, θα συνειδητοποιήσει πως και οι κοντινοί του φίλοι βρίσκονται σε εξίσου δύσκολη θέση μ’ αυτόν – όλοι έχουν πάρει την κάτω βόλτα, και μάλιστα από ένα ήδη χαμηλό σημείο εκκίνησης. Σ’ αυτόν τον κύκλο των περιθωριακών του Πεκίνου ανήκουν ο καλύτερός του φίλος, ένας παρκαδόρος ξενοδοχείου που η κοπέλα του τον άφησε για κάποιον πλούσιο, μία τραγουδοποιός που παίζει σε παμπ και είχε μια μπάντα που την παράτησε για κάποιαν με περισσότερα «κονέ», και ο φίλος του, ο τραβεστί ποιητής, του οποίου το ταλέντο «δεν αναγνωρίζεται στην πατρίδα του». Καθώς παλεύουν, ο καθένας με τα δικά του προβλήματα σ’ αυτήν τη λαμπερή, πλούσια, σύγχρονη μητρόπολη που λέγεται Πεκίνο, βρίσκουν παρηγοριά και υποστήριξη ο ένας στον άλλο.


Σκηνοθεσία:Ζανγκ Γιουάν
Σενάριο:Zhang Yuan, Kong Ergou, Li Xinyun, Yang Yishu
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Zhang Yuan, Cai Tao
Μοντάζ:Wu Yixiang
Ήχος:Zhao Bo
Μουσική:Liu Yijun (Lao Wu)
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:An Bin
Με τους:Duan Bowen (San Bao), Lv Yulai (Wang Min), Shi Shi (Xiao Shi), Li Xinyun (You Zi), Han Wenwen (Su Mo)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Fortissimo Films, The Netherlands T. +31 20 627 3215 F. +31 20 626 1155 info@fortissimo.nl www.fortissimofilms.com
Παραγωγή:China Film Cο, Ltd, China & Beijing Asian Union Culture & Media Investment, Ltd, China & Beijing Century Good-tiding Co,Ltd, China keetman@vip.sina.com
Χώρα Παραγωγής:Κίνα
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:96'
Έτος Παραγωγής:2012
Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 23:00 | ID:646
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 - 15:00 | ID:853
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία