english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ

Φιλμογραφία
2005 Cessna (μμ)
2007 Noviembre/November (μμ)
2007 Debajo/Below (μμ)
2008 La montaña/The Mountain (μμ)
2009 Videojuego/Videogame (μμ)
2012 De Jueves à Domingo/Thursday till Sunday

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Σαντιάγκο της Χιλής το 1985. Το 2007 τελειώνει τις σπουδές της στον κινηματογράφο και ιδρύει την εταιρεία παραγωγής Cinestación. Έχει σκηνοθετήσει μικρού μήκους ταινίες που έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε αρκετά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, Πέμπτη με Κυριακή, έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ το 2012. Η ταινία πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη των ταμείων και εργαστηρίων: Cannes Cinéfondation Résidence, Hubert Bals Fund, Dutch FilmFonds, Fondode Fomento Audiovisual, CORFO, Ibermedia, Buenos Aires Lab, AustraLab και TyPA. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της βρίσκεται αυτή την περίοδο στο στάδιο της ανάπτυξης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του εργαστηρίου του Φεστιβάλ της Ιερουσαλήμ και του Binger Filmlab.

Κυρίως Πρόγραμμα

Πέμπτη με Κυριακή / Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ

Όλα ξεκίνησαν κάποια Πέμπτη, όταν δυο παιδιά βρέθηκαν σε οικογενειακό ταξίδι με τους γονείς τους, στα βόρεια της Χιλής. Όλα τελείωσαν την Κυριακή. Η 10χρονη Λουσία κι ο 7χρονος Μανουέλ ταξιδεύουν για ένα τετραήμερο με τους γονείς τους, την Άνα και τον Φερνάντο. Το ζευγάρι έχει αποφασίσει να χωρίσει, αλλά είχαν ήδη υποσχεθεί στα παιδιά τους να επισκεφτούν το βόρειο τμήμα της χώρας, οπότε αποφάσισαν να κάνουν έτσι κι αλλιώς το ταξίδι, που σταδιακά εξελίσσεται σε στερνό αποχαιρετισμό. Ο δρόμος είναι μακρύς. Το ερημικό τοπίο και το εσωτερικό του αμαξιού, όπου βρίσκεται περιορισμένη η οικογένεια, αντικατοπτρίζουν τα προβλήματα του ζευγαριού. Τα παιδιά θέλουν να πάνε στην παραλία, ο Φερνάντο θέλει να δει ένα κομμάτι γης που του άφησε ο πατέρας του, και η Λουσία θέλει να βρεθεί σ’ ένα ανύπαρκτο μέρος όπου τα πάντα είναι και πάλι στη θέση τους. Το Πέμπτη με Κυριακή είναι η απόμακρη, αποσπασματική ματιά της Λουσία σ’ αυτό το τελευταίο οικογενειακό ταξίδι.


Σκηνοθεσία:Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ
Σενάριο:Dominga Sotomayor
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Bárbara Álvarez
Μοντάζ:Danielle Fillios, Catalina Marín
Ήχος:Claudio Vargas, Roberto Espinoza, Warnier Posta
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Estefanía Larraín
Κοστούμια:Juana Díaz
Με τους:Santi Ahumada (Lucía), Emiliano Freifeld (Manuel), Paola Giannini (Ana), Francisco Pérez-Bannen (Fernando), Jorge Becker (Jorge), Axel Dupré (José)
Παραγωγός:Benjamín Domenech, Dominga Sotomayor, Stienette Bosklopper
Παραγωγή:Cinestación, Chile T. +56 9 7528 0789 info@cinestacion.cl www.cinestacion.cl & Forastero, Chile T.+56 9 6835 8933 contacto@forastero.cl www.forastero.cl & Circe Films, The Netherlands T.+31 20 6253591 info@circe.nl www.circe.nl
Χώρα Παραγωγής:Χιλή-Ολλανδία
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:94'
Έτος Παραγωγής:2012

Βραβείο Tiger – RotterdamIFF 2012
Μεγάλο Βραβείο της πόλης της Λισαβόνας – IndieLisboa Independent ΙFF 2012
Μεγάλο Βραβείο – New Horizons IFF 2012
Βραβείο Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας – Transylvania IFF 2012
Βραβείο Κοινού – Tarkovsky FF 2012
Βραβείο Κριτικής Επιτροπής Νέων – Opendoek FF 2012
Εύφημος Μνεία – Los Angeles FF 2012
Ειδική Μνεία, Buenos Aires Independent FF 2012

Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 17:30 | ID:554
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 - 15:30 | ID:763
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία