english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Μισέλ Φράνκο

Φιλμογραφία
1998 Huerfanos (μμ)
2001 El soldado (μμ)
2002 Cuando sea grande (μμ)
2003 Entre dos (μμ)
2003 Asi nos gusta vivir (μμ)
2009 Daniel y Ana/Daniel and Ana
2012 Después de Lucía/After Lucia

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1979. Το 2001, το Cuando sea grande, που γυρίστηκε για μια εκστρατεία κατά της διαφθοράς, προβλήθηκε σε 500 αίθουσες σε όλη τη χώρα. Το 2003, το Entre dos κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ της Ουέσκα και έλαβε το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο Φεστιβάλ της Δρέσδης. Την ίδια περίοδο, ο Φράνκο γύρισε πολλά διαφημιστικά σποτ και βίντεο με την εταιρεία παραγωγής του, Pop Films. Το 2009, το Daniel y Ana, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες. Στην πορεία ταξίδεψε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και βρήκε διανομή σε πολλές χώρες. Το σενάριο της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του, Μετά τη Λουτσία, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του εργαστηρίου Résidence de la Cinéfondation του Φεστιβάλ Καννών, την άνοιξη του 2010.

Κυρίως Πρόγραμμα

Μετά τη Λουτσία / Μισέλ Φράνκο

Έξι μήνες μετά από το θάνατο της συζύγου του σε τροχαίο δυστύχημα, ο Ρομπέρτο και η έφηβη κόρη του Αλεχάνδρα αφήνουν τη Βαγιάρτα για ένα νέο ξεκίνημα στην Πόλη του Μεξικού. Η Αλεχάνδρα δείχνει να προσαρμόζεται πιο εύκολα στο νέο περιβάλλον σε σχέση με τον Ρομπέρτο, αλλά πολύ σύντομα ξυπνά τα ταπεινότερα ένστικτα στους συμμαθητές της. Η Αλεχάνδρα ντρέπεται να μιλήσει στον πατέρα της για τον εκφοβισμό που υφίσταται στο σχολείο, ο οποίος ολοένα κλιμακώνεται. Τελικά, όμως, η σιωπή της θα έχει ένα φρικτό τίμημα.


Σκηνοθεσία:Μισέλ Φράνκο
Σενάριο:Michel Franco
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Chuy Chavez
Μοντάζ:Michel Franco, Antonio Bribiesca
Ήχος:José Miguel Enríquez
Κοστούμια:Evelyn Robles
Με τους:Tessa Ia Gonzales (Alejandra), Hernán Mendoza (Fernando), Gonzalo Vega Sisto (José), Tamara Jazbek Bernal (Camila), Francisco Rueda (Javier), Paloma Cervantes (Irene)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:BAC films, France Franka Schwabe T. +33 1 5353 5252 f.schwabe@bacfilms.fr www.bacfilms.fr
Ελληνική διανομή:Feelgood Entertainment Ειρήνη Σουγανίδου T. +30 211 996 7000 F. +30 211 996 7373 info@feelgoodentertainment.gr www.feelgoodentertainment.gr
Παραγωγός:Michel Franco, Marco Polo, Constandse, Elías Menassé, Fernando Rovzar
Παραγωγή:Pop Films, Mexico, T.+52 55 5281 0407 elias@popfilms.tv www.popfilms.tv & Stromboli Films, France info@strombolifilms.com, T. +33 1 4013 0656 info@strombolifilms.com www.strombolifilms.com
Χώρα Παραγωγής:Μεξικό
Συμπαραγωγή:Lemon Films (Mexico) & Filmadora Nacional (Mexico)
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:103'
Έτος Παραγωγής:2012
Βραβείο Τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα» – Φεστιβάλ Kαννών 2012
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 19:30 | ID:655
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία