english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Μπάλτασαρ Κόρμακουρ

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
2000 101 Reykjavík/101 Ρέικιαβικ
2002 Hafið/ The Sea
2005 A Little Trip to Heaven
2006 Mýrin/Μολυσμένο αίμα
2008 Brúðguminn/Λευκή νύχτα γάμου
2010 Inhale
2012 Contraband/Το τελικό χτύπημα
2012 Djúpið/The Deep

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Ρέικιαβικ. Σπούδασε θέατρο στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ισλανδίας και έκτοτε δουλεύει εντατικά ως ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, 101 Pέικιαβικ, απέσπασε το βραβεό του τμήματος Discovery στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Το περιοδικό Variety τον ανακύρηξε το 2001 ως «ένα από τα 10 πιο συναρπαστικά νέα ταλέντα». Αυτήν την περίοδο, βρίσκεται στην Αμερική για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας Run for Her Life, που έχει πρωταγωνιστές την Νταϊάν Κρούγκερ και τον Σαμ Σέπαρντ.

Κυρίως Πρόγραμμα

Στα βαθιά / Μπάλτασαρ Κόρμακουρ

Ένας σύγχρονος μύθος για έναν καθημερινό άνθρωπο, τον μοναδικό επιζώντα ενός ναυαγίου που, χάρη στην υπεράνθρωπη θέλησή του για επιβίωση, έγινε ένα ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο, αλλά κι ένας αυθεντικός εθνικός ήρωας. Μια ιστορία βασισμένη σ’ ένα απίστευτο, πραγματικό περιστατικό, που εκτυλίχθηκε το 1984 στην παγωμένη θάλασσα ανοιχτά της Ισλανδίας.


Σκηνοθεσία:Μπάλτασαρ Κόρμακουρ
Σενάριο:Jón Atli Jónasson, Baltasar Kormákur, βασισμένο σε θεατρικό έργο του Jón Atli Jónasson
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Bergsteinn Björgúlfsson
Μοντάζ:Sverrir Kristjánsson, Elísabet Ronaldsdóttir
Ήχος:Kjartan Kjartansson, Ingvar Lundberg
Μουσική:Ben Frost, Daníel Bjarnason
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Gunnar Pálsson
Κοστούμια:Helga Stefánsdóttir
Με τους:Jóhann G. Jóhannsson (Palli), Ólafur Darri Ólafsson (Gulli), Björn Thors (Hannes), Stefán Hallur Stefánsson (Jón), Þorbjörg Helga Þorgilsdóttir (Lárus), Theódór Júlíusson (πατέρας του Γκούλι)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Bac Films, France Franka Schwabe T. +33 1 5353 5252 F. +33 1 5353 0670 sales@bacfilms.fr www.bacfilms.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Atli Geir Grétarsson
Παραγωγός:Baltasar Kormákur, Agnes Johansen
Παραγωγή:BlueEyes Productions Iceland T. +35 4 511 7060 F. +35 4 511 7061 blueeyes@blueeyes.is www.blueeyes.is
Χώρα Παραγωγής:Ισλανδία-Νορβηγία
Συμπαραγωγή:Filmhuset Produksjoner AS (Norway)
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:93'
Έτος Παραγωγής:2012
Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 22:00 | ID:156
TZON KAΣΣABETHΣ:Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 15:00 | ID:253
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία