english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Φλόριαν Φλίκερ

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1995 Attwengerfilm (ντοκ)
1995 Halbe Welt
1998 Suzie Washington/Σούζι Oυάσινγκτον
2000 Der Überfall/Holdup/Η ληστεία
2006 No Name City (ντοκ)
2012 Grenzgänger/Crossing Boundaries

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Ζάλτσμπουργκ, το 1965, αλλά τώρα ζει και εργάζεται στη Βιέννη. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Halbe Welt, έλαβε, μεταξύ άλλων, το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Geradmer Fantasy Film Festival, ενώ η δεύτερη, με τίτλο Σούζι Oυάσινγκτον, έλαβε το βραβείο Carl Meyer-Preis καλύτερου σεναρίου, καθώς και το βραβείο καλύτερης αυστριακής μυθοπλασίας. Το 1998, τιμήθηκε με το αυστριακό βραβείο για την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης. Το Περνώντας σύνορα είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους μυθοπλασία του.

Κυρίως Πρόγραμμα

Περνώντας σύνορα / Φλόριαν Φλίκερ

Δύο άνδρες και μια γυναίκα μπλέκονται σε ένα ερωτικό τρίγωνο, ανάμεσα στην αγάπη και το πάθος, την αμαρτία έγκλημα και την προδοσία. Ο Φλόριαν Φλίκερ τοποθετεί τη δράση του θεατρικού έργου του Καρλ Σένχερ Η διαβολογυναίκα στα σύνορα της Αυστρίας, λίγο μετά την αλλαγή του περασμένου αιώνα. Στα απομακρυσμένα βαλτοτόπια στις όχθες του ποταμού Μοράβα, ο Χανς κι η Γιάνα δουλεύουν μια μικρή ταβέρνα, ενώ βοηθούν παράνομα μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα. Όλα καταρρέουν όταν ένας νεαρός στρατιώτης μπαίνει στη ζωή τους.


Σκηνοθεσία:Φλόριαν Φλίκερ
Σενάριο:Florian Flicker
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Martin Gschlacht
Μοντάζ:Karina Ressler
Ήχος:Heinz K. Ebner, Veronika Hlawatsch, Bernhard Maisch
Μουσική:Eva Jantschitsch
Κοστούμια:Monika Buttinger
Με τους:Andreas Lust (Hans), Andrea Wenzl (Jana), Stefan Pohl (Ronnie), Martin Schwanda (Fuchs), David Miesmer (Richard), Raphael von Bargen (Piefke), Edmund Jäger (Fischer)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Prisma Film-und Fernsehproduktion, Austria T.+43 1 406 3770 F.+43 1 406 3770 20 office@prismafilm.at www.prismafilm.at
Σχεδιασμός Παραγωγής:Katharina Wöppermann
Παραγωγός:Viktoria Salcher, Mathias Forberg
Παραγωγή:Prisma Film-und Fernsehproduktion, Austria
Χώρα Παραγωγής:Αυστρία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:85'
Έτος Παραγωγής:2012
Βραβείο «Art Cinema» της Ομοσπονδίας Κινηματογράφων Τέχνης – Sarajevo IFF 2012
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 20:00 | ID:555
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 13:00 | ID:662
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία