english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Ματζίντ Μπαρζεγκάρ

Φιλμογραφία
2002 Walking in the Fog (μμ)
2000 The Old and Doleful Ballad of Asmar’s Rainy Afternoon (μμ)
1998 The Alleys of the Wind (μμ)
2010 Fasle Baranhaye Mousemi/Rainy Seasons
2012 Parviz

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1973 στην πόλη Χαμεντάν του Ιράν. Πήρε το πρώτο του πτυχίο στον κινηματογράφο και το μεταπτυχιακό του στη θεατρική λογοτεχνία. Έχει γυρίσει αρκετές μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Το Fasle Baranhaye Mousemi (2010), η πρώτη του ταινία, προβλήθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα σε φεστιβάλ όπως αυτά του Ρότερνταμ και του Μόντρεαλ.

Κυρίως Πρόγραμμα

Παρβίζ / Ματζίντ Μπαρζεγκάρ

Ο Παρβίζ είναι ένας άντρας πενήντα χρονών, που πέρασε όλη του τη ζωή στο πατρικό του χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ. Περνά τις μέρες του βοηθώντας τον πατέρα του στις δουλειές του σπιτιού και αράζοντας με τους άλλους που ζουν στο ίδιο οικοδομικό συγκρότημα. Αυτή η ήρεμη ρουτίνα διαταράσσεται όταν ο πατέρας του αποφασίζει να ξαναπαντρευτεί. Αναγκάζει τον Παρβίζ να μετακομίσει σ’ ένα διαμέρισμα που νοίκιασε ειδικά γι’ αυτόν. Όταν φεύγει απ’ το σπίτι, οι γείτονες, που στο παρελθόν δέχονταν με χαρά τη βοήθειά του, αρχίζουν να τον βλέπουν ως παρία. Υπό αυτές τις συνθήκες αποξένωσης, ο συνήθως πράος Παρβίζ αρχίζει ν’ ανακαλύπτει τις πιο δυναμικές πτυχές της προσωπικότητάς του. Ανακαλύπτοντας τη βίαιη δύναμη μέσα του, ξεκινά να δείχνει στον πατέρα του και στους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω του πως δεν μπορούν να τον διώξουν απ’ τις ζωές τους τόσο εύκολα.


Σκηνοθεσία:Ματζίντ Μπαρζεγκάρ
Σενάριο:Hamed Rajabi, Bardia Yadegari, Majid Barzegar
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Amin Jafari
Μοντάζ:Javad Emami
Ήχος:Mehran Malakouti
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Leila Naghdi Pari
Με τους:Levon Haftvan (Parviz), Homeira Nonahali, Mahmoud Behrouzian
Παγκόσμια εκμετάλλευση:DreamLab Films, France Nasrine Médard de Chardon T.-F. +33 4 9338 7561 info@dreamlabfilms.com www.dreamlabfilms.com
Παραγωγός:Saeed Armand saeedarmand@yahoo.com
Χώρα Παραγωγής:Ιράν
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:107'
Έτος Παραγωγής:2012
Ειδική Μνεία της Επιτροπής – San Sebastián IFF 2012
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 15:00 | ID:233
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 - 22:15 | ID:346
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία