english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Χονγκ Σανγκ-σου

Φιλμογραφία

Επιλεκτική
1996 Daejiga Umule Pajinnal/ Τη μέρα που ένα γουρούνι έπεσε στο πηγάδι
1998 Kangwondo-Eui Him/Η δύναμη της επαρχίας του Κανγκ-ουόν
2000 Oh! Soo-Jung/H παρθένα που έγδυσαν οι μνηστήρες της
2002 Saenghwal Oui Balgyeon/Η περιστρεφόμενη πύλη
2006 Haebyeonui yeoin/Woman on the Beach
2010 Hahaha
2012 Da -reun na-ra-e-suh/In Another Country



Βιογραφία
Έκανε την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα το 1996, με το Τη μέρα που ένα γουρούνι έπεσε στο πηγάδι. Από τότε έχει σκηνοθετήσει και έχει γράψει το σενάριο για 12 ταινίες, στις οποίες χρησιμοποιεί μια σύνθετη και καλά οργανωμένη αρχιτεκτονική –κάτω από μία επιφάνεια τυχαιότητας φτιαγμένη από αυθόρμητες συνθήκες– για να απεικονίσει τους χαρακτήρες του. Φημισμένος για τη μοναδική κινηματογραφική του γλώσσα και την απαράμιλλη αισθητική του, θεωρείται ως ένας από τους πιο καταξιωμένους δημιουργούς του σύγχρονου κορεατικού σινεμά.

Eιδικές προβολές

Στη χώρα των άλλων / Χονγκ Σανγκ-σου

Μια νεαρή φοιτήτρια κινηματογράφου και η μητέρα της το σκάνε από την παραθαλάσσια πόλη Μοχάνγκ για ν’ αποφύγουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Η κοπέλα, για να ηρεμήσει, ξεκινά να γράφει ένα σενάριο για μια ταινία μικρού μήκους: σύμφωνα μ’ αυτό, εμφανίζονται τρεις γυναίκες με τ’όνομα Ανν, και η κάθε μια τους επισκέπτεται το Μοχάνγκ. Η πρώτη Ανν είναι επιτυχημένη σκηνοθέτις του κινηματογράφου. Η δεύτερη είναι μια παντρεμένη που έχει κρυφό εραστή έναν Κορεάτη. Η τρίτη είναι μια διαζευγμένη γυναίκα που άφησε ο σύζυγός της για μια Κορεάτισσα. Μια νέα γυναίκα κρατά το μικρό ξενοδοχείο που έχουν χτίσει οι γονείς της πάνω στο κύμα, στην ακτή του Μοχάνγκ. Βλέπει συνέχεια τον ίδιο ναυαγοσώστη να περιφέρεται στην κοντινή παραλία. Κάθε μια από τις τρεις Ανν μένει στο ξενοδοχείο, δέχεται τη βοήθεια της κόρης του ιδιοκτήτη και βγαίνει στην παραλία, όπου γνωρίζει τον ναυαγοσώστη.


Σκηνοθεσία:Χονγκ Σανγκ-σου
Σενάριο:Hong Sang-soo
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Park Hongyeol, Jee Yunejeong
Μοντάζ:Hahm Sungwon
Ήχος:KimMir
Μουσική:Jeong Yongjin
Με τους:Isabelle Huppert (Anne), Yu Junsang (ναυαγοσώστης), Jung Yumi (Wonju), Youn Yuhjung (Park Sook), Moon Sori (Kumhee), Kwon Hyehyo (Jongsoo), Moon Sungkeun (Munsoo)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Finecut, South Korea T. +82 2 569 8777 F. +82 2 569 9466 cineinfo@finecut.co.kr www.finecut.co.kr
Ελληνική διανομή:StraDa Films Τάκης Βερέμης T. +30 210 959 0120 F. +30 210 958 2216 info@stradaent.gr www.stradafilms.gr
Παραγωγός:Kim Kyounghee
Παραγωγή:Jeonwonsa FilmCo. Τ.+82 2 450 3824 F.+82 2 2049 6099 autumnwork@naver.com
Χώρα Παραγωγής:Νότιος Κορέα
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:89'
Έτος Παραγωγής:2012
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 - 21:00 | ID:---
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία