english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Μάρκους Ίμποντεν

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1994 Ausgerechnet Zoe
1996 Katzendiebe
2000 Comedian
2004 Hunger auf Leben/Hunger for Life (tv)
2005 Die Leibwächterin (tv)
2007 Auf immer und ewig und einen Tag (tv)
2009 Mörder auf Amrum (tv)
2011 Tod einer Brieftaube (tv)
2011 Der Verdingbub/The Foster Boy

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1955 στο Ιντερλάκεν της Ελβετίας. Από το 1981 ώς το 1986 σπούδασε γερμανική φιλολογία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτης στο Θέατρο Winkelwiese στη Ζυρίχη, και στο θέατρο Schauspielhaus σε Ζυρίχη και Κολωνία. Από το 1986, δουλεύει ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Είναι λέκτορας στο ZhdK, την Ακαδημία Τέχνης της Ζυρίχης.

Eιδικές προβολές

Το θετό αγόρι / Μάρκους Ίμποντεν

O ορφανός Μαξ ονειρεύεται μια αληθινή οικογένεια και το όνειρό του φαίνεται να πραγματοποιείται όταν γίνεται οικότροφος της οικογένειας Μπέσινγκερ, που ζει σε μια φάρμα. Αντί όμως να του δώσουν στοργή κι αναγνώριση, οι ανάδοχοι γονείς του τον έχουν σαν σκλάβο, ενώ ο γιος τους, Γιάκομπ, τον ζηλεύει και του φέρεται άσχημα. Το μόνο που του απομένει είναι το ακορντεόν του. Όταν ένας νεοφερμένος δάσκαλος από την πόλη αναγνωρίζει το μουσικό του ταλέντο, του δίνει την ευκαιρία να παίξει ενώπιον όλης της κοινότητας στο τοπικό φεστιβάλ. Αλλά όταν ο δάσκαλος παίρνει το μέρος του Μαξ, η ζωή του αγοριού στη φάρμα γίνεται ακόμη χειρότερη. Το μόνο πράγμα που κρατά ζωντανή τη θέλησή του για ζωή είναι η φιλία του με την Μπερτέλι, ένα κορίτσι που μεγάλωσε στη διπλανή κωμόπολη και γίνεται κι αυτή οικότροφη στους Μπέσινγκερ όταν η χήρα μητέρα της δεν μπορεί πια να συντηρήσει τα παιδιά της. Ο Μαξ κι η Μπερτέλι ονειρεύονται να πάνε στην Αργεντινή, αλλά η μοίρα τους δίνει ένα ακόμη χτύπημα. Χάρη σ’ έναν απρόσμενο σύμμαχο, ο Μαξ κατορθώνει να δραπετεύσει και ξεκινά να κυνηγήσει τ’ όνειρό του, με μόνο όπλο το ακορντεόν του και την πεποίθηση πως εκεί έξω στον κόσμο τα πράγματα δεν μπορούν παρά να πάνε καλύτερα.


Σκηνοθεσία:Μάρκους Ίμποντεν
Σενάριο:Plinio Bachmann, με τη συνεργασία της Jasmine Hoch
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Peter von Haller
Μοντάζ:Ursula Höf
Ήχος:Tom Weber
Μουσική:Ben Jeger
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Marion Schramm, Andi Schrämli
Κοστούμια:Claudia Flütsch
Με τους:Katja Riemann (κα Μπέσινγκερ), Stefan Kurt (κ. Μπέσινγκερ), Max Simonischek (Jakob Bösiger), Max Hubacher (Max), Lisa Brand (Berteli) Miriam Stein (Έστερ, η δασκάλα), Andreas Matti (Hasslinger)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Global Screen, Germany T. +49 89 244 1295 500 F. + 49 89 244 195 520 info@globalscreen.de www.globalscreen.de
Σχεδιασμός Παραγωγής:Andi Schrämmli
Παραγωγός:Peter Reichenbach, Claudia Schröder
Παραγωγή:C-films AG, Switzerland T.+41 44 253 6555 F.+41 44 251 5253 c-films@c-films.com www.c-films.com & Bremedia Produktion GmbH, Germany T. +49 421 2463 4500 F. +49 421 2463 4509 info@bremedia-produktion.de www.bremedia-produktion.de
Χώρα Παραγωγής:Γερμανία-Ελβετία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:108'
Έτος Παραγωγής:2011
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας «La Bottega Digitale» στο τμήμα «+13»  – Giffoni FF 2012, Italy
Βραβεία Α΄Ανδρικού (Max Hubacher) και Β΄ Ανδρικού (Stefan Kurt) Ρόλου – Ελβετικά Βραβεία Κινηματογράφου 2012
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 17:30 | ID:154
OΛYMΠION:Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 - 15:45 | ID:913
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία