english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Λεό Καράξ

Φιλμογραφία
1980 Strangulation Blues (μμ)
1984 Boy Meets Girl
1986 Mauvais sang/Bad Blood
1991 Les Amants du Pont-Neuf/The Lovers on the Bridge
1997 Sans titre (μμ)
1999 Pola X
2006 My Last Minute (μμ)
2008 Tokyo! (επεισόδιο)
2009 42 One Dream Rush (μμ)
2012 Holy Motors

Βιογραφία
Γάλλος σκηνοθέτης, κριτικός κινηματογράφου και συγγραφέας, ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα με μια σειρά ταινιών μικρού μήκους, δουλεύοντας παράλληλα ως κριτικός, προτού γυρίσει το Boy Meets Girl. Η ταινία επιστημονικής φαντασίας Bad Blood απομάκρυνε μέρος του κοινού του, αλλά εκείνος συνέχισε να εξερευνά την πολυπλοκότητα της αγάπης στον σύγχρονο κόσμο, αυτή τη φορά από μια πιο σκοτεινή, εγκληματική οπτική γωνία. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Καράξ επέστρεψε στη σκηνοθεσία με τους Εραστές της γέφυρας. Η ταινία γνώρισε μεγάλη κριτική απήχηση και οδήγησε τον Καράξ σε πιο πειραματικά μονοπάτια, στην τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του, Pola X. Το HolyMotors είναι η επόμενη μεγάλου μήκους ταινία που γύρισε.

Eιδικές προβολές

Holy Motors / Λεό Καράξ

Από την αυγή ώς το σούρουπο, μερικές ώρες απ’ τη ζωή του κύριου Όσκαρ, ενός σκοτεινού χαρακτήρα που ταξιδεύει απ’ τη μια ζωή στην επόμενη. Γίνεται διαδοχικά μεγαλοεπιχειρηματίας, πληρωμένος δολοφόνος, επαίτης, τέρας, οικογενειάρχης... Φαίνεται πως υποδύεται ρόλους, δίνοντας την ψυχή του σε κάθε ερμηνεία – αλλά πού είναι οι κάμερες; Ο κύριος Όσκαρ είναι μόνος. Συνοδεύεται μόνο από τη Σελίν, τη λεπτή ξανθιά που κάθεται πίσω από το τιμόνι του τεράστιου μηχανοκίνητου που τον μεταφέρει σε διάφορα σημεία του Παρισιού. Μοιάζει με συνειδητό εκτελεστή που πηγαίνει από αποστολή σε αποστολή, πάντα στο κυνήγι της ευγενούς χειρονομίας, της μυστηριώδους κινητήριας δύναμης, των γυναικών και των φαντασμάτων του προηγούμενων ζωών. Πού βρίσκεται όμως το πραγματικό του σπίτι, η οικογένειά του, το λιμάνι του;


Σκηνοθεσία:Λεό Καράξ
Σενάριο:Léos Carax
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Caroline Champetier, Yves Cape
Μοντάζ:Nelly Quettier
Ήχος:Erwan Kerzanet, Katia Boutin, Josefina Rodriguez, Emmanuel Croset
Μουσική:Neil Hannon
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Emmanuelle Cuillery
Κοστούμια:Anaïs Romand
Με τους:Denis Lavant (κύριος Όσκαρ), Édith Scob (Céline), Kylie Minogue (Eva/Jean), Eva Mendes (Kay M.), Élise Lhomeau (Léa/Élise), Jeanne Disson (Angèle), Michel Piccoli (ο άνδρας με το γενετήσιο σημάδι)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Wild Bunch, France T. +33 1 5301 5020 F. +33 1 53 01 50 49 info@wildbunch.eu www.wildbunch.eu
Ελληνική διανομή:StraDa Films (Τάκης Βερέμης) T. +30 210 959 0120 F. +30 210 958 2216 info@stradaent.gr www.stradafilms.gr
Σχεδιασμός Παραγωγής:Florian Sanson
Παραγωγός:Martine Marignac
Παραγωγή:Pierre Grise Production, France, T. +33 1 4027 9906 F. +33 1.4027 9716 pierre-grise-productions@wanadoo.fr www.pierregriseproductions.com
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία-Γερμανία
Συμπαραγωγή:Théo films (France) & Arte France Cinéma (France) & Pandora Film (Germany) & WDR-Arte (Germany)
Φορμά:35mm Aσπρόμαυρο-Έγχρωμο
Διάρκεια:116'
Έτος Παραγωγής:2012
Βραβείο Νεότητας – Φεστιβάλ Καννών 2012
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012 - 20:30 | ID:---
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία