english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Γκάι Μάντιν

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1988 Tales from the Gimli Hospital
1990 Archangel
1992 Careful
2003 The Saddest Music in the World/H πιο λυπητερή μουσική του κόσμου
2006 Brand upon the Brain!
2007 My Winnipeg
2009 Night Mayor (μμ)
2009 The Little White Cloud That Cried (μμ)
2011 Keyhole

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Ουΐνιπεγκ του Καναδά το 1956. Σπούδασε οικονομικά και στην πορεία ακολούθησε μια σειρά από διαφορετικά επαγγέλματα, δουλεύοντας, μεταξύ άλλων, ως ταμίας σε τράπεζα, ζωγράφος και διακοσμητής. Ιδρυτής του Winnipeg Film Group, κέρδισε ολοένα και περισσότερους θαυμαστές της δουλειάς του με τις πειραματικές ταινίες Tales from the Gimli Hospital και Archangel. To 2009 παρουσίασε μια εγκατάσταση στο Iνστιτούτο Arsenal του Βερολίνου, με τίτλο Live Film! Jack Smith! Five Days in A Rented World.

Eιδικές προβολές

Κλειδαρότρυπα / Γκάι Μάντιν

Ο Οδυσσέας Πικ, γκάνγκστερ και ανεύθυνος πατέρας, επιστρέφει ύστερα από καιρό σπίτι του. Φτάνει μαζί με δύο εφήβους: ένα πνιγμένο κορίτσι που έχει, μυστηριωδώς, επιστρέψει στη ζωή, κι έναν όμηρο δεμένο και φιμωμένο, που είναι στην πραγματικότητα ο έφηβος γιος του, Μάνερς. Καθώς βρίσκεται σε σύγχυση, ο Οδυσσέας δεν αναγνωρίζει το γιο του, αλλά νιώθει ολοένα και πιο σίγουρος πως πρέπει να ξεκινήσει μια οδύσσεια εντός των τειχών του σπιτιού του, από την πίσω πόρτα μέχρι την κορυφή, διασχίζοντας ένα προς ένα τα δωμάτια μέχρι να φτάσει στη συζυγική κλίνη. Εκεί κείται η γυναίκα του Υακίνθη, καταβεβλημένη από καρκίνο, που θρηνεί για το θάνατο των τριών παιδιών της και δέχεται την ερωτική πολιορκία του Τσανγκ, του ορκισμένου αντιπάλου του Οδυσσέα. Στο μεταξύ, το σπίτι είναι στοιχειωμένο από αμέτρητους νεκρούς συγγενείς...


Σκηνοθεσία:Γκάι Μάντιν
Σενάριο:George Toles, Guy Maddin
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Ben Kasulke
Μοντάζ:John Gurdebeke
Μουσική:Jason Staczek
Κοστούμια:Heather Neale
Με τους:Isabella Rossellini (Hyacinth), Jason Patric (Ulysses Pick), Brooke Palsson (Denny), Udo Kier (Dr. Lemke), David Wontner (Manners), Tattiawna Jones (Lota), Kevin Mc Donald (Ogilbe), Johnny W. Chang (Chang), Louis Negin (Calypso/Camille)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:eOne Films International, Canada T. +1 416 6462399 internationalsales@entonegroup.com www.entonegroup.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Richardo Alms
Παραγωγός:Jean du Toit, Jody Shapiro
Παραγωγή:Everyday Pictures, Canada T.+1 416 533 0012 jody@everydaypictures.ca www.everydaypictures.ca & Buffalo Gal Pictures, Canada T.+1 204 956 2777 info@buffalogalpictures.com www.buffalogalpictures.com
Χώρα Παραγωγής:Καναδάς
Φορμά:HDCAM Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:93'
Έτος Παραγωγής:2011
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 23:00 | ID:116
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 22:45 | ID:246
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία