english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Κώστας Γαβράς

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1969 Z
1970 L’Aveu/Η ομολογία
1973 État de siège/Κατάσταση πολιορκίας
1975 Section spéciale/Ειδικό δικαστήριο
1979 Clair de femme/Η λάμψη μιας γυναίκας
1982 Missing/Ο αγνοούμενος
1983 Hanna K
1986 Conseil de famille
1988 La Μain droite du diable/Betrayed/Το στίγμα της προδοσίας
1989 Music Βox/Το μουσικό κουτί
1997 Mad City
2002 Amen/Αμήν
2005 Le Couperet /Το τσεκούρι
2009 Eden à l’ouest/Παράδεισος στη Δύση

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1933. Σπούδασε λογοτεχνία στη Σορβόνη και κινηματογράφο στο Ινστιτούτο IDHEC. Μετά την αποφοίτησή του, αποφάσισε να μείνει στη Γαλλία. Η φιλμογραφία του συμπεριλαμβάνει τις ταινίες Ζ (1969, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ), Σε κατάσταση πολιορκίας (1972), O αγνοούμενος (1982, Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών και Όσκαρ καλύτερου σεναρίου), Το Μουσικό κουτί (1989, Αργυρή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1990), Αμήν (2002, βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Σεναρίου), Το τσεκούρι (2005) και Παράδεισος στη Δύση (2009).

Eιδικές προβολές

Capital / Κώστας Γαβράς

Η ιστορία της ραγδαίας ανόδου του Μαρκ Τουρνέιγ, ενός αναλώσιμου υπηρέτη του Κεφαλαίου που έγινε ο αδιαφιλονίκητος αφέντης του. Όπως λέει ο σκηνοθέτης: «Είμαστε σκλάβοι του κεφαλαίου. Τρέμουμε όταν τρέμει. Γιορτάζουμε όταν μεγαλώνει και θριαμβεύει. Ποιος θα μας ελευθερώσει; Θα έπρεπε να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας; Θα έπρεπε τουλάχιστον να ξέρουμε ποιοι το εξυπηρετούν και πώς το κάνουν».


Σκηνοθεσία:Κώστας Γαβράς
Σενάριο:Κώστας Γαβράς, Jean-Claude Grumberg, Karim Boukercha, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Stéphane Osmont
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Éric Gautier
Μοντάζ:Yannick Kergoat, Yorgos Lamprinos
Ήχος:Olivier Hespel, Thomas Desjonqueres, Daniel Sobrino
Μουσική:Armand Amar
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Sophie Hervieu
Με τους:Gad Elmaleh (Marc Tourneuil), Gabriel Byrne (Dittmar Rigule), Natacha Régnier (Diane Tourneuil), Paul Barrett (Malburry), Céline Sallette (Maud Baron), Liya Kebede (Nassim), Hyppolite Girardot (Raphaël Sieg), Daniel Mesguich (Jack Marmande), Bernard Le Coq (Antoine de Suze)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Elle Driver, France T. +33 1 5643 4870 F. +33 1 4561 4608 sales@elledriver.eu www.elledriver.eu
Ελληνική διανομή:Rosebud Films Ζήνος Παναγιωτίδης T. +30 210 6786 503 F. +30 210 6740 073 zpan@odeon.gr www.odeon.gr
Παραγωγός:Michèle Ray Gavras
Παραγωγή:KG productions, T. +33 1 4972 0666 F. +33 1 4972 0672 kg@kgproductions.fr www.kgproductions.fr
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:114'
Έτος Παραγωγής:2012
Η προβολή πραγματοποιείται στο πλάσιο της Ημέρας Γαλλοφωνίας
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 20:00 | ID:115
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία