english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Αμπάς Κιαροστάμι

Φιλμογραφία

 Επιλεκτική 
1974 Mosafer/The Traveller
1977 Gozaresh/The Report
1984 Avaliha/First Graders (ντοκ)
1987 Khane-ye doust kodjast?/Πού είναι το σπίτι του φίλου μου;
1990 Nema-ye Nazdik/Close-Up
1997 Ta’m-e gilass/Taste of Cherry/Η γεύση του κερασιού
1999 Bād mā rā khāhad bord/O άνεμος θα μας πάρει
2002 Dah/Δέκα
2003 Panj/Πέντε
2008 Shirin
2010 Copie conforme/Γνήσιο αντίγραφο
2012 Like Someone in Love



Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1940 στην Τεχεράνη. Μέχρι το 1970, σκηνοθέτησε αρκετές μικρού μήκους ταινίες κι ύστερα προχώρησε στις μεγάλου μήκους. Προτιμά να δουλεύει με μη επαγγελματίες ηθοποιούς σε φυσικά περιβάλλοντα και το έργο του διακρίνεται από χιούμορ τσεχωφικού τύπου, μπολιασμένο με ποίηση. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, είχε πια αποκτήσει διεθνή φήμη. Το 1992 απέσπασε το βραβείο Ροσελίνι στις Κάννες για το σύνολο του έργου του, ενώ το 1997 Η γεύση του κερασιού κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο ίδιο φεστιβάλ. Επίσης το 1997, η UNESCO του απένειμε το βραβείο Φελίνι. Το Ο άνεμος θα μας πάρει κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας το 1999.

Eιδικές προβολές

Κάτι σαν έρωτας / Αμπάς Κιαροστάμι

Ένας ηλικιωμένος άντρας και μια νεαρή γυναίκα συναντιούνται στο Τόκιο. Αυτή δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτόν, ενώ αυτός νομίζει πως την ξέρει. Αυτός την καλωσορίζει σπίτι του, αυτή του προσφέρει το σώμα της. Αλλά ο συνεκτικός ιστός που έχουν πλέξει ανάμεσά τους, σε διάστημα μικρότερο από εικοσι τέσσερις ώρες, δεν έχει να κάνει με τις συνθήκες της γνωριμίας τους.


Σκηνοθεσία:Αμπάς Κιαροστάμι
Σενάριο:Abbas Kiarostami
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Katsumi Yanagijima
Μοντάζ:Bahman Kiarostami
Ήχος:Reza Narimizadeh
Κοστούμια:Masae Miyamoto
Με τους:Rin Takanashi (Akiko), Tadashi Okuno (Takashi), Denden (ιδιοκτήτης κλαμπ), Ryo Kase (Noriaki)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:mk2, France T. +33 1 4467 3000 F. +33 1 4341 3230 intlsales@mk2.com www.mk2.com
Ελληνική διανομή:Feelgood Entertainment Ειρήνη Σουγανίδου T. +30 211 996 7000 F. +30 211 996 7373 info@feelgoodentertainment.gr www.feelgoodentertainment.gr
Σχεδιασμός Παραγωγής:Toshihiro Isomi, Nobuyuki Kikuchi, Mohmmadreza Delpak
Παραγωγός:Marin Karmitz, Kenzo Horikoshi
Παραγωγή:Eurospace T. +81 3 34610211 F. +81 3 3770 4179 www.eurospace.co.jp
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία-Ιαπωνία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:109'
Έτος Παραγωγής:2012
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 17:15 | ID:654
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία