english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Andreas Dresen

Φιλμογραφία
1989 Πέρα από την Κλάιν Βάντσλεμπεν (ντοκ)
1990 Πηγαίνει τόσο γρήγορα στην Κωνσταντινούπολη (μμ)
1992 Σιωπηλή χώρα
1994 Ο άγνωστος σύζυγός μου (TV)
1994 Τρελόπαιδο (TV ντοκ)
1994 Η άλλη ζωή του κ. Κράινς (TV)
1996 Αστυνομία – Η ανταλλαγή (TV)
1997 Βγες απ’το δέρμα σου (TV)
1999 Μορφές της νύχτας
2000 Η αστυνομικίνα (TV)
2002 Μικρά ψέματα, μεγάλες απιστίες
2003 Σκέψεις για τη Γερμανία... Ο Χριστιανοδημοκράτης κ. Βίχμαν (ντοκ)
2005 Βίλενμπροκ
2005 Καλοκαίρι στο Βερολίνο
2008 Σύννεφο 9
2009 Ουΐσκι με βότκα
2010 20 x Brandenburg (TV ντοκ)
2011 Στα μισά του δρόμου

Βιογραφία
Ο Αντρέας Ντρέζεν γεννήθηκε το 1963 στην Γκέρα, στην Ανατολική Γερμανία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε να δουλεύει στο θέατρο και να γυρίζει ταινίες μικρού μήκους. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πότσνταμ-Μπάμπελσμπεργκ. Από το 1992 εργάζεται ως σεναριογράφος και συγγραφέας για τον κινηματογράφο, την τη- λεόραση, το θέατρο και την όπερα. Ο Ντρέζεν είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες της Γερμανίας, με πολυποίκιλο έργο και σημαντικές διακρίσεις. Η ταινία του Μορφές της νύχτας κέρδισε το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Βερολίνου και το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Βαγιαδολίδ. Το Μικρά ψέματα, μεγάλες απιστίες κέρδισε το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2002, τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Καλλιτεχνικού Συνόλου στο Φεστιβάλ του Σικάγου, καθώς και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ της Γάνδης, στο Βέλγιο. Το Σύννεφο 9 έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το 2008, όπου κέρδισε το βραβείο “Coup de Coeur” στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα». Η ταινία ήταν υποψήφια για τα ευρωπαϊκά βραβεία, στις κατηγορίες καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου και καλύτερης σκηνοθεσίας, και απέσπασε το Γερμανικό Βραβείο Κινηματογράφου Α΄ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας (χάλκινο βραβείο). Το Ουΐσκι με βότκα διακρίθηκε με το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι το 2009 και το Στα Μισά του Δρόμου κέρδισε το βραβείο του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα» των Καννών, και τέσσερα Γερμανικά Βραβεία Κινηματογράφου, στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, και Α΄ και Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

Αντρέας Ντρέζεν

Μικρά ψέματα, μεγάλες απιστίες / Andreas Dresen

Οι άνθρωποι: δυο φιλικά ζευγάρια που κοντεύουν τα σαράντα. Το μέρος: η –όχι και τόσο συναρπαστική– πόλη της Φραγκφούρτης-Όντερ στην Ανατολική Γερμανία. Είναι πλέον βολεμένοι και δεν έχουν πού αλλού να πάνε... Ο Κρις, ραδιοφωνικός παραγωγός, δεν έχει πια τίποτε να πει με τη δεύτερη σύζυγό του, Κατρίν, ούτε στο κρεβάτι ούτε μακριά από αυτό. Ο φίλος του Ούβε ξεροσταλιάζει νύχτα-μέρα στην καντίνα του, όπου πουλά χοτ-ντογκ, αλλά παραμελεί τη γυναίκα και τα παιδιά του. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που η γυναίκα του Ούβε, Έλεν, κι ο Κρις, που γυρεύει επειγόντως μια αλλαγή στη ζωή του, έρχονται πιο κοντά. Πιάνονται όμως στα πράσα, κι έτσι όλοι ξαφνικά βγαίνουν από το λήθαργό τους. Η ζωή τους βγαίνει απότομα από το τέλμα, αρχίζουν να αναρωτιούνται για τη θέση τους στη ζωή, και τότε γίνεται φανερό πως μικρά θαύματα συμβαίνουν ακόμα και σε μέρη σαν κι αυτή τη μικρή πόλη, αρκεί κανείς να πιστέψει σ’ αυτά!


Σκηνοθεσία:Andreas Dresen
Σενάριο:Andreas Dresen, Cooky Zieche
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Michael Hammon
Μοντάζ:Jørg Hauschild
Ήχος:Peter Schmidt
Μουσική:17 Hippies
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Susanne Hopf
Κοστούμια:Sabine Greunig
Με τους:Gabriela Maria Schmeide (Katrin), Axel Prahl (Uwe), Steffi Kühnert (Ellen),Thorsten Merten (Christian)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Global Screen GmbH, Germany Τ. +49 89 2441 2955 00 F. +49 89 2441 2955 20 info@globalscreen.de www.globalscreen.de
Σχεδιασμός Παραγωγής:Susanne Hopf
Παραγωγός:Peter Rommel
Παραγωγή:Peter Rommel Productions, T. +49 30 693 7078 F. +49 30 692 9575 p.rommel@t-online.de
Χώρα Παραγωγής:Γερμανία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:105'
Έτος Παραγωγής:2002
Αργυρή Άρκτος, Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής – Berlin IFF 2002
Αργυρό Βραβείο Καλύτερης Γερμανικής Ταινίας για το 2002
Αργυρό Βραβείο Hugo Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Καλλιτεχνικού Συνόλου – Chicago IFF 2002
Βραβείο FIPRESCI – Zagreb IFF 2002
Βραβείο Ρόμπερτ Ουάιζ Καλύτερης Σκηνοθεσίας – Ghent IFF 2002
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Γερμανών Κριτικών για το 2003
Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α΄ Ανδρικού Ρόλου – Bavarian Film Awards 2003
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 13:00 | ID:222
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 15:00 | ID:523
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία