english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Andreas Dresen

Φιλμογραφία
1989 Πέρα από την Κλάιν Βάντσλεμπεν (ντοκ)
1990 Πηγαίνει τόσο γρήγορα στην Κωνσταντινούπολη (μμ)
1992 Σιωπηλή χώρα
1994 Ο άγνωστος σύζυγός μου (TV)
1994 Τρελόπαιδο (TV ντοκ)
1994 Η άλλη ζωή του κ. Κράινς (TV)
1996 Αστυνομία – Η ανταλλαγή (TV)
1997 Βγες απ’το δέρμα σου (TV)
1999 Μορφές της νύχτας
2000 Η αστυνομικίνα (TV)
2002 Μικρά ψέματα, μεγάλες απιστίες
2003 Σκέψεις για τη Γερμανία... Ο Χριστιανοδημοκράτης κ. Βίχμαν (ντοκ)
2005 Βίλενμπροκ
2005 Καλοκαίρι στο Βερολίνο
2008 Σύννεφο 9
2009 Ουΐσκι με βότκα
2010 20 x Brandenburg (TV ντοκ)
2011 Στα μισά του δρόμου

Βιογραφία
Ο Αντρέας Ντρέζεν γεννήθηκε το 1963 στην Γκέρα, στην Ανατολική Γερμανία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε να δουλεύει στο θέατρο και να γυρίζει ταινίες μικρού μήκους. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πότσνταμ-Μπάμπελσμπεργκ. Από το 1992 εργάζεται ως σεναριογράφος και συγγραφέας για τον κινηματογράφο, την τη- λεόραση, το θέατρο και την όπερα. Ο Ντρέζεν είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες της Γερμανίας, με πολυποίκιλο έργο και σημαντικές διακρίσεις. Η ταινία του Μορφές της νύχτας κέρδισε το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Βερολίνου και το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Βαγιαδολίδ. Το Μικρά ψέματα, μεγάλες απιστίες κέρδισε το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2002, τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Καλλιτεχνικού Συνόλου στο Φεστιβάλ του Σικάγου, καθώς και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ της Γάνδης, στο Βέλγιο. Το Σύννεφο 9 έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το 2008, όπου κέρδισε το βραβείο “Coup de Coeur” στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα». Η ταινία ήταν υποψήφια για τα ευρωπαϊκά βραβεία, στις κατηγορίες καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου και καλύτερης σκηνοθεσίας, και απέσπασε το Γερμανικό Βραβείο Κινηματογράφου Α΄ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας (χάλκινο βραβείο). Το Ουΐσκι με βότκα διακρίθηκε με το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι το 2009 και το Στα Μισά του Δρόμου κέρδισε το βραβείο του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα» των Καννών, και τέσσερα Γερμανικά Βραβεία Κινηματογράφου, στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, και Α΄ και Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

Αντρέας Ντρέζεν

Καλοκαίρι στο Βερολίνο / Andreas Dresen

Καυτό καλοκαίρι. Η Νίκε έχει ένα μπαλκόνι, η Κατρίν έχει ένα γιο, ο Ρόναλντ οδηγεί ένα φορτηγό, η Τίνα είναι σερβιτόρα, ο Όσκαρ κι η Ελένε είναι ηλικιωμένοι και μόνοι. Είτε βρίσκονται στην αρχή, είτε στη μέση ή στο τέλος της ζωής τους, όλοι τους κάνουν την ίδια ερώτηση: Διαρκεί η αγάπη στο χρόνο; Ή είναι κάτι που επηρεάζει τον εγκέφαλο και που έρχεται και φεύγει;


Σκηνοθεσία:Andreas Dresen
Σενάριο:Wolfgang Kohlhaase
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Andreas Höfer
Μοντάζ:Jörg Hauschild
Ήχος:Peter Schmidt
Μουσική:Pascal Comelade
Κοστούμια:Sabine Greunig
Με τους:Inka Friedrich (Katrin Engel) , Nadja Uhl (Nicole “Nike” Pawelsky), Andreas Schmidt (Ronald), Stephanie Schönfeld (Tina), Christel Peters (Helene), Kurt Radeke (Oskar)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:X Filme Creative Pool GmbH, Germany T. +49 30 230 833 17 F. +49 30 230 833 22 bruno.niederpruem@x-filme.de www.x-filme.de
Σχεδιασμός Παραγωγής:Susanne Hopf
Παραγωγός:Peter Rommel, Stefan Arndt
Παραγωγή:Peter Rommel Productions, T.+49 30 693 7078 F.+49 30 692 9575 P.Rommel@t-online.de
Χώρα Παραγωγής:Γερμανία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:107'
Έτος Παραγωγής:2005
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου – San Sebastián IFF 2005
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012 - 17:30 | ID:054
OΛYMΠION:Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 - 13:00 | ID:912
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία