english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Andreas Dresen

Φιλμογραφία
1989 Πέρα από την Κλάιν Βάντσλεμπεν (ντοκ)
1990 Πηγαίνει τόσο γρήγορα στην Κωνσταντινούπολη (μμ)
1992 Σιωπηλή χώρα
1994 Ο άγνωστος σύζυγός μου (TV)
1994 Τρελόπαιδο (TV ντοκ)
1994 Η άλλη ζωή του κ. Κράινς (TV)
1996 Αστυνομία – Η ανταλλαγή (TV)
1997 Βγες απ’το δέρμα σου (TV)
1999 Μορφές της νύχτας
2000 Η αστυνομικίνα (TV)
2002 Μικρά ψέματα, μεγάλες απιστίες
2003 Σκέψεις για τη Γερμανία... Ο Χριστιανοδημοκράτης κ. Βίχμαν (ντοκ)
2005 Βίλενμπροκ
2005 Καλοκαίρι στο Βερολίνο
2008 Σύννεφο 9
2009 Ουΐσκι με βότκα
2010 20 x Brandenburg (TV ντοκ)
2011 Στα μισά του δρόμου

Βιογραφία
Ο Αντρέας Ντρέζεν γεννήθηκε το 1963 στην Γκέρα, στην Ανατολική Γερμανία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε να δουλεύει στο θέατρο και να γυρίζει ταινίες μικρού μήκους. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Πότσνταμ-Μπάμπελσμπεργκ. Από το 1992 εργάζεται ως σεναριογράφος και συγγραφέας για τον κινηματογράφο, την τη- λεόραση, το θέατρο και την όπερα. Ο Ντρέζεν είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες της Γερμανίας, με πολυποίκιλο έργο και σημαντικές διακρίσεις. Η ταινία του Μορφές της νύχτας κέρδισε το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Βερολίνου και το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Βαγιαδολίδ. Το Μικρά ψέματα, μεγάλες απιστίες κέρδισε το μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2002, τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Καλλιτεχνικού Συνόλου στο Φεστιβάλ του Σικάγου, καθώς και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ της Γάνδης, στο Βέλγιο. Το Σύννεφο 9 έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το 2008, όπου κέρδισε το βραβείο “Coup de Coeur” στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα». Η ταινία ήταν υποψήφια για τα ευρωπαϊκά βραβεία, στις κατηγορίες καλύτερου Α΄ Γυναικείου Ρόλου και καλύτερης σκηνοθεσίας, και απέσπασε το Γερμανικό Βραβείο Κινηματογράφου Α΄ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας (χάλκινο βραβείο). Το Ουΐσκι με βότκα διακρίθηκε με το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι το 2009 και το Στα Μισά του Δρόμου κέρδισε το βραβείο του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα» των Καννών, και τέσσερα Γερμανικά Βραβεία Κινηματογράφου, στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, και Α΄ και Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

Αντρέας Ντρέζεν

Στα μισά του δρόμου / Andreas Dresen

Ο γιατρός είπε την αλήθεια. Οι μέρες είναι μετρημένες. Γιατί εγώ και γιατί τώρα; Ένας άντρας αφήνει πίσω γυναίκα και παιδιά, γονείς, φίλους, γείτονες και χτεσινές ερωμένες – όλους τους ανθρώπους της ζωής του. Κάθε μέρα είναι κι ένας μικρός αποχαιρετισμός. Οι λέξεις γίνονται όλο και πιο σπάνιες, οι σιωπές όλο και πιο μεγάλες. Μπροστά στο παράθυρο, η χρονιά αλλάζει αποχρώσεις. Το να πεθάνεις είναι μια τελευταία εκκρεμότητα. Το να μην είσαι μόνος, όταν σ’ αφήνουν μόνο – ίσως αυτό να είναι κάτι καλό.


Σκηνοθεσία:Andreas Dresen
Σενάριο:Andreas Dresen, Cooky Ziesche
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Michael Hammon
Μοντάζ:Jörg Hauschild
Ήχος:Peter Schmidt
Μουσική:Jens Quandt
Κοστούμια:Sabine Greunig
Με τους:Milan Peschel (Frank), Steffi Kühnert (Simone), Mika Seidel (Mika), Talisa Lilli Lemke (Lilly), Otto Mellies (Ernst), UrsulaWerner (μητέρα της Σιμόνε), Marie Rosa Tietjen (αδελφή της Σιμόνε)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:The Match Factory GmbH, Germany Michael Weber T. +49 221 539 709-0 F. +49 221 539 709-10 info@matchfactory.de www.the-match-factory.com
Ελληνική διανομή:Artplex Attica Βελισσάριος Κοσσυβάκης T. +30 210 957 8604 F. +30 210 956 6245 newstarcine@gmail.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Susanne Hopf
Παραγωγός:Peter Rommel
Παραγωγή:Peter Rommel Productions, T. +49 30 693 7078 F. +49 30 692 9575 p.rommel@t-online.de
Χώρα Παραγωγής:Γερμανία
Συμπαραγωγή:Rundfunk Berlin- Brandenburg
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:2011
Βραβείο του Τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα» – Φεστιβάλ Καννών 2012
Bραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄ (Milan Peschel) και Β΄ (Otto Mellies) Ανδρικού Ρόλου – German Film Awards 2012
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 - 20:15 | ID:715
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 - 19:30 | ID:925
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία