english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Αιντα Μπέγκιτς

Φιλμογραφία
1995 Autobiografija/Autobiography (μμ ντοκ)
1997 Trijumf volje/Triumph of the Will (μμ ντοκ)
2001 Prvo smrtno iskustvo/First Death Experience (μμ ντοκ)
2003 Sjever je poludio/North Went Mad (μμ)
2008 Snow
2012 Djeca/Children of Sarajevo

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Σεράγεβο το 1976. Αποφοίτησε από το τμήμα Σκηνοθεσίας της Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών του Σεράγεβο το 2000. Η πτυχιακή της εργασία, Prvo smrtno iskustvo, συμμετείχε στο τμήμα Cinéfondation του Φεστιβάλ Καννών 2001 και απέσπασε πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ. Το 2003 έγραψε και σκηνοθέτησε τη δεύτερη μικρού μήκους ταινία της, Sjever je poludio. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, Snow, προβλήθηκε στην «Εβδομάδα Κριτικής» του Φεστιβάλ Καννών το 2008, όπου και διακρίθηκε με το Μεγάλο Βραβείο, ενώ κέρδισε και πολλά άλλα βραβεία σε φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο. Διδάσκει σκηνοθεσία στην Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών του Σεράγεβο και έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ, διαφημιστικά, βίντεο και ταινίες προώθησης. Το 2009, ίδρυσε την ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Film House.

 



Κυρίως Πρόγραμμα

Τα παιδιά του Σεράγεβο / Αιντα Μπέγκιτς

Η 23χρονη Ραχίμα και ο 14χρονος Νεντίμ ορφάνεψαν στον πόλεμο της Βοσνίας. Ζουν στο Σεράγεβο, σε μια μεταβατική κοινωνία που έχει χάσει τον ηθικό της προσανατολισμό, ακόμα και σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα παιδιά των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας για την ελευθερία της πόλης τους. Μετά από μια ταραχώδη εφηβεία, η Ραχίμα βρίσκει καταφύγιο στο Ισλάμ κι ελπίζει πως κι ο αδελφός της θα ακολουθήσει στα βήματά της. Όλα όμως δυσκολεύουν από τη μέρα που ο Νεντίμ μπλέκεται σε καυγά στο σχολείο και πιάνεται στα χέρια με τον γιο του ντόπιου προύχοντα. Αυτό το περιστατικό πυροδοτεί μια αλυσίδα γεγονότων που θα κάνουν τη Ραχίμα να ανακαλύψει πως ο αδελφός της ζει διπλή ζωή...


Σκηνοθεσία:Αιντα Μπέγκιτς
Σενάριο:Aida Begić
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Erol Zubcevic
Μοντάζ:Miralem Zubcevic
Ήχος:Igor Camo
Κοστούμια:Sanja Dzeba
Με τους:Marija Pikić (Rahima), Ismir Gagula (Nedim), Nikola Duricko (Tarik), Staša Dukić (Selma), Velibor Topić (Melic), Vedran Đekić (Čiza)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Pyramide Distribution, France Eric Lagesse T. +33 1 42 960 101 F. +33 1 40 200 221 elagesse@pyramidefilms.com www.pyramidefilms.com
Παραγωγή:Film House Bosnia & Herzegovina T.+387 33 200 542 F.+387 33 200 542 info@filmhouse.ba www.filmhouse.ba
Χώρα Παραγωγής:Βοσνία-Ερζεγοβίνη-Γερμανία-Γαλλία-Τουρκία
Συμπαραγωγή:Rohfilm (Germany) & Les Films de l’Après-midi (France), Kaplan Film (Turkey)
Φορμά:DigiBeta Έγχρωμο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:2012
Ειδική διάκριση της Επιτροπής «Ένα κάποιο βλέμμα» – Φεστιβάλ Καννών 2012 – Cannes IFF 2012
Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Επιτροπής Νέων, Διεθνούς Αμνηστίας – Pessaro IFF 2012
Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Marija Pikić) & Βραβείο Cineuropa – Sarajevo FF 2012
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 - 20:30 | ID:465
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 18:00 | ID:664
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία