english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Ράντου Zούντε

Φιλμογραφία

Επιλεκτική
2003 Wrestling
2004 The Black Sea
2006 Lampa cu caciulă/The Tube with a Hat (μμ)
2007 Alexandra (μμ)
In the Morning (μμ)
2009 Cea mai fericită fată din lume/The Happiest Girl in the World
2011 Film pentru prieteni/Film for Friends (μεσαίου μήκους)
2012 Toată lumea din familia noastră/Everybody in Our Family



Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1977. Αποφοίτησε το 2003 από το τμήμα Σκηνοθεσίας του Πανεπιστημίου των ΜΜΕ του Βουκουρεστίου. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε μεγάλου μήκους ταινίες που γυρίστηκαν στη Ρουμανία κι έχει σκηνοθετήσει πολλά διαφημιστικά. Η μικρού μήκους ταινία του Wrestling προβλήθηκε σε περισσότερα από 20 διεθνή φεστιβάλ, ενώ η μικρού μήκους ταινία του Σωλήνας με καπέλο προβλήθηκε σε περισσότερα από 50 φεστιβάλ και κέρδισε πολλά βραβεία. H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Το πιο ευτυχισμένο κορίτσι στον κόσμο, έλαβε το βραβείο NHK/Filmmaker στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2008 και το βραβείο CICAE στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2009. Το Όλοι στην οικογένειά μας είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

Κυρίως Πρόγραμμα

Όλοι στην οικογένειά μας / Ράντου Zούντε

Ο Μάριους είναι τριαντάρης και χωρισμένος. Η πρώην σύζυγός του, Οτίλια, ξαναπαντρεύτηκε έναν λογιστή. Η πεντάχρονη κόρη τους, Σοφία, ζει με τη μητέρα της, κάτι που προξενεί στον Μάριους βαθιά αγανάκτιση. Σύμφωνα με το νόμο, ο Μάριους μπορεί να είναι με την κόρη του για συγκεκριμένη ώρα κάθε φορά. Τη μέρα που ο Μάριους έχει σχεδιάσει να πάει τη Σοφία εκδρομή στη θάλασσα, δεν βρίσκει την πρώην γυναίκα του σπίτι και του λένε πως η κόρη του είναι άρρωστη. Ο Μάριους δεν το πιστεύει και προσπαθεί να πάρει μαζί του τη Σοφία με τη βία. Το μικρό αυτό περιστατικό θα πυροδοτήσει μια αλυσίδα βίαιων και συναισθηματικών εκρήξεων, σε μια ιστορία που εμπλέκει όλη την οικογένεια και ανακατεύει χιούμορ, βία, παιδικά τραγούδια, παρεμβάσεις της αστυνομίας, ερωτικές εξομολογήσεις, αίμα, κι ένα χαϊκού.


Σκηνοθεσία:Ράντου Zούντε
Σενάριο:Radu Jude, Corina Sabău
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Andrei Butică
Μοντάζ:Cătălin F. Cristuţiu
Ήχος:Dana Bunescu, Simone Galavazi
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Augustina Stanciu
Κοστούμια:Augustina Stanciu
Με τους:Şerban Pavlu (Marius), Sofia Nicolaescu (Sofia), Mihaela Sîrbu (Otilia), Gabriel Spahiu (Aurel), Tamara Buciuceanu-Botez (Coca), Stela Popescu (μητέρα του Μάριους), Alexandru Arşinel (πατέρας του Μάριους)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Films Βoutique, Germany T. +49 30 695 378 50 F. +49 30 695 378 51 info@filmsboutique.com www.filmsboutique.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Elsje De Bruijn
Παραγωγός:Ada Solomon
Παραγωγή:HiFilm, Romania, Τ. +40 21 252 4867 F.+40 21 252 4866 office@hifilm.rowww.hifilm.ro
Χώρα Παραγωγής:Ρουμανία-Ολλανδία
Συμπαραγωγή:Circe Films, The Netherlands T. +31 20 625 3591 F. +31 20 625 0025 info@circe.nl www.circe.nl & ABIS Studio, Romania T.+40 21 222 6875 F.+40 21 223 44 93 office@abisstudio.ro www.abisstudio.ro
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:108'
Έτος Παραγωγής:2012
Βραβείο «Η καρδιά του Σεράγεβο» Καλύτερης Ταινίας – Sarajevo FF 2012
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 23:00 | ID:566
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 - 18:00 | ID:764
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία