english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Μάγια Μίλος

Φιλμογραφία
2003 Interval/Interval (μμ)
2004 Si tu timažin/Si tu t’imagines (μμ)
2006 Les Cousins/Cousins (μμ ντοκ)
2008 Prah/Dust (μμ)
2012 Clip

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1983. Αποφοίτησε από τη Σχολή Παραστατικών Τεχνών του Βελιγραδίου το 2008, από το τμήμα σκηνοθεσίας κινηματογράφου και τηλεόρασης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της σκηνοθέτησε 11 μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Οι μικρού μήκους της Interval και Si tu t’imagines προβλήθηκαν σε φεστιβάλ στη Σερβία, την ΠΓΔΜ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία. Το 2004 σκηνοθέτησε εκπαιδευτικά προγράμματα για το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS. Συμμετείχε στο Talent Campus του 56ουΦεστιβάλ Βερολίνου. Το 2006 παρακολούθησε μαθήματα στη Σχολή Ντοκιμαντέρ της Ακαδημίας Κινηματογράφου του Παρισιού La Femis, όπου και γύρισε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Από το 2005 εργάζεταιως βοηθός σκηνοθέτης και υπεύθυνος κάστινγκ σε μεγάλου μήκους ταινίες. Το Στιγμιότυπο είναι η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία.

Κυρίως Πρόγραμμα

Στιγμιότυπο / Μάγια Μίλος

Η Γιάσνα είναι ένα όμορφο κορίτσι στο άνθος της εφηβείας της. Aνήκει στη μεταπολεμική γενιά, κι έτσι ζει μια άχαρη ζωή στη Σερβία. Ο πατέρας της είναι άρρωστος και στα τελευταία του, η μητέρα της έχει χάσει το κουράγιο της και, όσο για την ίδια, είναι απογοητευμένη απ’ τη ζωή και νιώθει θυμό για τους πάντες και τα πάντα, ακόμα και για τον εαυτό της. Τρελά ερωτευμένη μ’ ένα αγόρι από το σχολείο της, παρασύρεται στον κόσμο του σεξ, των ναρκωτικών και της ξέφρενης διασκέδασης, τον οποίο καταγράφει ανελλιπώς με το κινητό της τηλέφωνο. Ακόμα όμως και σ’ αυτό το πολύ σκληρό περιβάλλον, ξεφυτρώνουν η αγάπη κι η τρυφερότητα.


Σκηνοθεσία:Μάγια Μίλος
Σενάριο:Maja Miloš
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Vladimir Simić
Μοντάζ:Stevan Filipović
Ήχος:Zoran Maksimović, Ognjen Popić
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Zorana Petrov
Κοστούμια:Senka Kljakić, Marijana Radović, Monika Ratković
Με τους:Isidora Simijonović (Jasna), Vukašin Jasnić (Djordje Djole Tosic), Sanja Mikitišin (μητέρα της Γιάσνα), Jovo Makisć (/Jasna’s father), Monja Savić (Marija), Katarina Pešić (Ivana), Sonja Janičić (Sanja)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Wide Management, France T. +33 1 5395 0464 F. +33 1 5395 0465 infos@widemanagement.com www.widemanagement.com
Παραγωγός:Jelena Mitrovic, Srdan Golubovic
Παραγωγή:Film House Bas Celik, Serbia T.+381 11 303 4441 F.+381 11 303 4887 www.bascelik.net
Χώρα Παραγωγής:Σερβία
Φορμά:DigiBeta Έγχρωμο
Διάρκεια:102'
Έτος Παραγωγής:2012
Βραβείο Hivos Tiger – Rotterdam IFF 2012
Βραβείο Σκηνοθεσίας – Transylvania IFF 2012
Βραβείο «Λευκή Ίρις» – Brussels FF 2012
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας– Cinemacity IFF, Serbia 2012
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 - 23:00 | ID:366
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 - 23:00 | ID:766
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία