english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Γκόραν Πασκάλιεβιτς

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1990 Ο καιρός των θαυμάτων
1992 Tango Argentino
1995 Η Αμερική κάποιου άλλου
1998 Η πυριτιδαποθήκη
2001 Πώς ο Χάρι έγινε δέντρο
2004 Όνειρο χειμωνιάτικης νύχτας
2006 Οι αισιόδοξοι
2009 Ταξίδια του μέλιτος
2010 Kad Svane Dan/When Day Breaks

Βιογραφία
Απόφοιτος της περίφημης σχολής κινηματογράφου της Πράγας, FAMU. Έχει γυρίσει 30 ντοκιμαντέρ και 16 μεγάλου μήκους ταινίες, που προβλήθηκαν και διακρίθηκαν στα πιο σημαντικά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ (Κάννες, Βερολίνο, Βενετία, Τορόντο, Σαν Σεμπαστιάν). Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης παρουσίασε μια πλήρη αναδρομή στο έργο του τον Ιανουάριο του 2008. Τέσσερις από τις ταινίες του προβλήθηκαν στο τμήμα Masters του Φεστιβάλ του Τορόντο – Honeymoons (2009), The Optimists (2006), Midwinter Night’s Dream (2004) και Cabaret Balkan (1998) – και μία στο τμήμα Gala – How Harry Became a Tree (2001).

Κυρίως Πρόγραμμα

Με το φως της μέρας / Γκόραν Πασκάλιεβιτς

Ο Μίσα Μπράνκοφ είναι συνταξιούχος καθηγητής μουσικής. Ένα πρωινό λαμβάνει ένα γράμμα που του ζητάει να έρθει σε επαφή με το Εβραϊκό Μουσείο του Βελιγραδίου. Εκεί μαθαίνει πως, κατά τη διάρκεια κάποιων ανασκαφών στους υπονόμους της Παλιάς Αγοράς της πόλης, βρέθηκε ένα σιδερένιο κουτί, στο ίδιο σημείο όπου, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρισκόταν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Σέρβους Εβραίους και Τσιγγάνους. Τo περιεχόμενο του κουτιού θα αλλάξει τη ζωή του καθηγητή. Η ταινία είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Σερβίας για τα Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.


Σκηνοθεσία:Γκόραν Πασκάλιεβιτς
Σενάριο:Goran Paskaljević, Filip David
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Milan Spasić
Μοντάζ:Kristina Pozenel
Ήχος:Velibor Hajduković, Nebosa Zorić
Μουσική:Vlatko Stefanovski
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Milenko Jeremić
Κοστούμια:Marina Medenica
Με τους:Mustafa Nadarević (καθηγητής), Predrag Ejdus (ραβίνος), Nebojsa Glogovac (Malisha), Meto Jovanovski (Mitar), Zafir Hadzimanov (Marko), Nada Sargin (Maria), Ana Stefanović (υπάλληλος Eβραϊκού Mουσείου), Olga Odanović-Petrović (γυναίκα πρόσφυγας), Toma Jovanović (κος Νάιφελντ), Rade Kojadinović (Kosta), Mira Banjac (Ana)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Nova Film, Serbia T. + 381-6 3303306 novafilmbg@gmail.com paskaljevic@gmail.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Milenko Jeremić
Παραγωγός:Goran Paskaljević, Damir Teresak, Ilann Girard
Παραγωγή:Nova Film, France & Wanda Vision, Spain & Maxima Film, Croatia & Arsam International, France & Zepter International, Serbia & Intermedia Network, Serbia
Χώρα Παραγωγής:Σερβία-Κροατία-Γαλλία
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:2012
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 23:00 | ID:666
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 - 20:30 | ID:865
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία