english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Ζέκι Ντεμίρκουμπουζ

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1994 C Blok/Block-C
1999 Üçüncü Sayfa/Τρίτη σελίδα
2001 Yazgi/Μοίρα
2001 İtiraf/Εξομολόγηση
2003 Bekleme Odası/Αίθουσα αναμονής
2006 Kader/Πεπρωμένο
2009 Envy/Kıskanmak
2012 Yeralti/Μέσα

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Ισπάρτα της Τουρκίας το 1964. Μετά το γυμνάσιο, μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί ξεκίνησε το Λύκειο, το οποίο όμως παράτησε για να δουλέψει σε εργοστάσια. Μετά το πραξικόπημα του 1980, εξέτισε ποινή φυλάκισης 3 ετών για την εμπλοκή του σε πολιτική οργάνωση. Προκειμένου να αναβάλει τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να τελειώσει το σχολείο. Αποφοίτησε από το Λύκειο, και πέρασε στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθέτης του Ζέκι Εκτέν το 1986 και συνέχισε να δουλεύει στο ίδιο πόστο με διάφορους σκηνοθέτες μέχρι το 1994, όταν γύρισε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία του, Block-C. Έκτοτε εργάζεταιως ανεξάρτητος σκηνοθέτης, κάνοντας ταινίες βασισμένες σε δικά του σενάρια.

Κυρίως Πρόγραμμα

Μέσα / Ζέκι Ντεμίρκουμπουζ

Ένας άντρας δεν μπορεί να έχει τιμή, αν δεν είναι αμείλικτος με τον εαυτό του. Ο Μουχάρεμ πιέζει τους παλιούς του φίλους να τον καλέσουν σε δείπνο, παρόλο που τους μισεί και τον μισούν. Το δείπνο ξεκινά με ανώδυνα πειράγματα και ψευτοπαλικαριές, αλλά καθώς περνά η ώρα και ξεκινά να μιλά το πιοτό, η κουβέντα πάει στο άδοξο παρελθόν. Παλιά απωθημένα έρχονται στην επιφάνεια και οδηγούν σε μια άσχημη κορύφωση. Καθώς η νύχτα φορτίζεται με δάκρυα, θυμό και τύψεις, η οργή ξεχειλίζει στους σκοτεινούς δρόμους και χώνεται σε δωμάτια φτηνών ξενοδοχείων. Αν και είναι μόνος εναντίον όλων, ο Μουχάρεμ είναι αποφασισμένος: ή θα ξεπλυθεί η βρωμιά αυτή τη νύχτα ή θα πεθάνει. Αλλιώς, δεν θα απαλλαγεί ποτέ απ’ αυτό το αίσθημα ντροπής.


Σκηνοθεσία:Ζέκι Ντεμίρκουμπουζ
Σενάριο:Zeki Demirkubuz, βασισμένο στο μυθιστόρημα Υπόγειο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Türksoy Gölebeyi
Μοντάζ:Zeki Demirkubuz
Ήχος:Furkan Atli
Κοστούμια:Nihan Güneş
Με τους:Engin Günaydın (Muharrem), Nergis Öztürk (Fahişe), Serhat Tutumluer (Cevat), Nihal Yalçın (εσωτερική βοηθός), Murat Cemcir, Feridun Koç, Serkan Keskin, Sarp Apak
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Mavi Film (Zeki Demirkubuz), Turkey T. +90 212 252 8320 F. +90 212 292 7170 info@zekidemirkubuz.com www.zekidemirkubuz.com
Παραγωγός:Zeki Demirkubuz
Παραγωγή:Mavi Film, Turkey
Χώρα Παραγωγής:Τουρκία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:107'
Έτος Παραγωγής:2012
Βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Α΄Ανδρικού Ρόλου (Engin Günaydın), Κοινού –Istanbul IFF 2012
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 18:00 | ID:164
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 20:30 | ID:565
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία