english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Ρέις Τσελίκ

Φιλμογραφία

1986 Göçerler’/The Nomads (ντοκ)
1990 Burasi Da İstanbul/The Other Face of Istanbul (ντοκ)
1991 Gaziantep’in bir günü/A Day in Gaziantep (ντοκ)
1992 Nazim Hikmet ziyaretçin var/
Nazim Hikmet, You Have a Visitor (ντοκ)
1996 Işiklar sönmesin/Let There Be Light
1998 Hoşçakal yarin/Goodbye Tomorrow
2004 İnat hikayeleri/Tales of Intransigence (ντοκ)
2008 Mülteci/Refugee
2012 Lal gec/Night of Silence



Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Αρνταχάν της Ανατολικής Ανατολίας το 1961. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο της Κωνσταντινούπολης και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος σε πολιτικά και οικονομικά θέματα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε να γυρίζει τα πρώτα του ντοκιμαντέρ και διαφημιστικά και ήταν ενεργός στα πρώτα χρόνια της ανάπτυξης της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Τουρκία. Η βραβευμένη ταινία Işiklar sönmesin είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας.

Κυρίως Πρόγραμμα

Νύχτα σιωπής / Ρέις Τσελίκ

Ο γαμπρός είναι περίπου 60 χρονών, πέρασε χρόνια στη φυλακή, και άρα δεν είναι ακριβώς σε ηλικία γάμου. Για την ακρίβεια, ο επικείμενος γάμος γίνεται για να μπει τέλος στη βεντέτα ανάμεσα σε δύο μεγάλες οικογένειες. Η νύφη έχει το πρόσωπό της κρυμμένο πίσω από ένα κόκκινο βέλο και περιμένει τον γαμπρό κρατώντας μέσα της τους φόβους της. Η πόρτα κλείνει κι οι θόρυβοι πίσω της σβήνουν. Η νύφη κι ο γαμπρός είναι τώρα μόνοι στο δωμάτιο. Ο γαμπρός δίνει τα δώρα του στη νύφη. Όταν είναι καθιστή, τα πόδια της δεν φτάνουν στο έδαφος. Ο γαμπρός αποκαλύπτει το πρόσωπό της. Το πρόσωπο κάτω από το πέπλο είναι αυτό ενός 14χρονου κοριτσιού. Ο γαμπρός είναι υποχρεωμένος, υπακούοντας στην παράδοση αιώνων, να ολοκληρώσει το γάμο. Η νύφη προσπαθεί να ξεγελάσει τους φόβους της με το χιούμορ. Η νύχτα που περνούν μαζί μοιάζει με παρτίδα σκάκι. Τι θα φέρει το πρωί για τους δύο νεόνυμφους;


Σκηνοθεσία:Ρέις Τσελίκ
Σενάριο:Reis Çelik
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Gökhan Tiryaki
Ήχος:Nurkut Öztürk
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Burcu Karakaş
Με τους:İlyas Salman (Damat), Dilan Aksüt (Gelin)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:KazFilm Yapım Ltd, Turkey T.-F. +90 212 249 8006 kazfilm1@gmail.com nightofsilence.int@gmail.com
Παραγωγός:Anıl Çelik
Παραγωγή:Kaz- Film Yapım Ltd, Turkey
Χώρα Παραγωγής:Τουρκία
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:92'
Έτος Παραγωγής:2012
Κρυστάλλινη Άρκτος – Φεστιβάλ Βερολίνου – Berlin IFF 2012
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Würzburg FF 2012
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Α΄ Ανδρικού & Α΄ Γυναικείου Ρόλου – Nürnberg FF 2012
Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου, Βραβείο Κοινού – International Adana Golden Boll FF 2012, Turkey
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012 - 18:00 | ID:064
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 18:00 | ID:264
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία