english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Cristian Mungiu

Φιλμογραφία
1997 Μαριάνα (μμ)
1998 Το χέρι τουΠαουλίστα (μμ)
1999 Τίποτα στην τύχη (μμ)
2000 Η χορωδία των πυροσβεστών (μμ)
2000 Ζάπινγκ(μμ)
2002 Δύση
2005 Το κορίτσι με τη γαλοπούλα  (επεισόδιο από την ταινία Lost and Found)
2007 4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες
2009 Ιστορίες από τη Χρυσή Εποχή
2012 Πίσω από τους λόφους

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας, το 1968. Σπούδασε αγγλική και αμερικανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου και εργάστηκε για λίγα χρόνια ως καθηγητής και δημοσιογράφος. Στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία στην Πανεπιστημιακή Σχολή Κινηματογράφου του Βουκουρεστίου. Αφού αποφοίτησε, το 1998, γύρισε αρκετές ταινίες μικρού μήκους. Η πρώτη του μεγάλου μήκους, με τίτλο Δύση, επιλέχτηκε στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» του Φεστιβάλ Καννών το 2002 και διακρίθηκε σε πολλά φεστιβάλ. Το 2003 ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής, τη Mobra Films. Το 2007, έγραψε και σκηνοθέτησε τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, 4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες, που προβλήθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, και ήταν η πρώτη φορά που το βραβείο αυτό δόθηκε σε Ρουμάνο σκηνοθέτη. Η ταινία του Πίσω από τους λόφους γυρίστηκε το 2012 και επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, όπου έλαβε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (εξ ημισείας στις Cristina Flutur και Cosmina Stratan). Η ταινία είναι η υποψηφιότητα της Ρουμανίας για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Αφιέρωμα στον Κριστιάν Μουντζίου

Ζάπινγκ / Cristian Mungiu

Τι συμβαίνει όταν δεν μπορείς να σταματήσεις να πατάς τα κουμπιά του τηλεκοντρόλ σου; Όταν έχεις εθιστεί στην τηλεόραση;


Σκηνοθεσία:Cristian Mungiu
Σενάριο:Cristian Mungiu
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Oleg Mutu
Μοντάζ:Nita Chivulescu
Ήχος:Anusavan Salamanian
Μουσική:Ioan Gyuri Pascu
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Ana Ioneci
Κοστούμια:Ana Ioneci
Με τους:Hanno Höfer (σύζυγος), Ion Fiscuteanu (τηλεχειριστής), Dorel Vişan (αστυνομικός), Magda Catone (σύζυγος), Valeriu Andriuţă (λοχίας), Doina Cărădan (τηλεοπτική σύζυγος), Alberto Svet (αρχιλοχίας)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Romanian Film Centre, Romania T.-F. +40 21 310 0672 asalcudeanu@yahoo.com
Παραγωγή:AGER Film, Romania T.+40 21 322 4418 F.+40 021 232 9792 office@agerfilm.ro www.agerfilm.ro & CNC, France T. +33 1 4434 3440 F. +33 1 4434 3725 webmaster@cnc.fr www.cnc.fr
Χώρα Παραγωγής:Ρουμανία
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:15'
Έτος Παραγωγής:2000
Βραβείο Σκηνοθεσίας – Dakino Film Festival 2000
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους  – Romanian Filmmakers Association, Romania 2000
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 23:00 | ID:266
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 17:45 | ID:564
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία