english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Cristian Mungiu

Φιλμογραφία
1997 Μαριάνα (μμ)
1998 Το χέρι τουΠαουλίστα (μμ)
1999 Τίποτα στην τύχη (μμ)
2000 Η χορωδία των πυροσβεστών (μμ)
2000 Ζάπινγκ(μμ)
2002 Δύση
2005 Το κορίτσι με τη γαλοπούλα  (επεισόδιο από την ταινία Lost and Found)
2007 4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες
2009 Ιστορίες από τη Χρυσή Εποχή
2012 Πίσω από τους λόφους

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας, το 1968. Σπούδασε αγγλική και αμερικανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Ιασίου και εργάστηκε για λίγα χρόνια ως καθηγητής και δημοσιογράφος. Στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία στην Πανεπιστημιακή Σχολή Κινηματογράφου του Βουκουρεστίου. Αφού αποφοίτησε, το 1998, γύρισε αρκετές ταινίες μικρού μήκους. Η πρώτη του μεγάλου μήκους, με τίτλο Δύση, επιλέχτηκε στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» του Φεστιβάλ Καννών το 2002 και διακρίθηκε σε πολλά φεστιβάλ. Το 2003 ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής, τη Mobra Films. Το 2007, έγραψε και σκηνοθέτησε τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, 4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες, που προβλήθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών. Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, και ήταν η πρώτη φορά που το βραβείο αυτό δόθηκε σε Ρουμάνο σκηνοθέτη. Η ταινία του Πίσω από τους λόφους γυρίστηκε το 2012 και επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, όπου έλαβε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (εξ ημισείας στις Cristina Flutur και Cosmina Stratan). Η ταινία είναι η υποψηφιότητα της Ρουμανίας για το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Αφιέρωμα στον Κριστιάν Μουντζίου

Το κορίτσι με τη γαλοπούλα / Cristian Mungiu

Σ’ ένα μικρό ορεινό χωριό, η Τατιάνα περνά πολύ χρόνο μιλώντας στη γαλοπούλα της. Προσπαθεί τώρα να της διδάξει τη διαφορά ανάμεσα σ’ ένα τετράγωνο κι έναν κύκλο. Αλλά προτού τελειώσει η εκπαίδευσή της, θα πρέπει να κάνουν το πρώτο τους ταξίδι στην πόλη. (Επεισόδιο από τη σπονδυλωτή ταινία Lost and Found)


Σκηνοθεσία:Cristian Mungiu
Σενάριο:Cristian Mungiu
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Oleg Mutu
Μοντάζ:Raul Squopetz
Ήχος:Raul Squopetz
Μουσική:Hanno Höfer
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Ana Ioneci
Κοστούμια:Silvia Bălăneanu
Με τους:Ana Ularu (Tatiana), Marian Adochiţei (Mircea), Valentin Popescu (πατέρας), Floarea Popescu (μητέρα)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Voodoo Films, Romania T.-F. +40 21 666 4827 festivals@voodoofilms.ro
Παραγωγός:Hanno Höfer
Παραγωγή:Mobra Films, Romania T.-F.+40 21 666 4827 info@mobrafilms.ro www.mobrafilms.ro
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:20'
Έτος Παραγωγής:2005
Πρόγραμμα Προβολών
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 23:00 | ID:166
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 - 22:30 | ID:866
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία