english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Νίκος Κορνήλιος

Φιλμογραφία
1985 Trois mouvements/Three Movements
1991 Ισημερία
1997 Το αθώο σώμα
2002 Ο κόσμος ξανά
2008 Η μουσική των προσώπων
2010 Τρίτη
2012 11 συναντήσεις με τον πατέρα μου

Βιογραφία
Ως σκηνοθέτης έχει γυρίσει πέντε μεγάλου μήκους ταινίες και έχει ανεβάσει παραστάσεις στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Έχει επίσης γράψει μουσική για τις ταινίες και τις παραστάσεις του. Διδάσκει υποκριτική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Κυρίως Πρόγραμμα

11 συναντήσεις με τον πατέρα μου / Νίκος Κορνήλιος

Η Εύα, ένα νέο κορίτσι που σπουδάζει κλασικό τραγούδι, αποφασίζει να συναντήσει για πρώτη φορά τον πατέρα της, ο οποίος αγνοεί την ύπαρξή της. Ο Θωμάς είναι φύλακας σ’ ένα χώρο με φορτηγά, ζει σ’ ένα κοντέινερ και είναι παραιτημένος από κάθε προσδοκία. Η συνάντησή τους θα είναι η συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων και η σχέση που θα δημιουργήσουν μια ιδιότυπη, «δική τους» σχέση, έξω από τις συνηθισμένες κατηγορίες.


Σκηνοθεσία:Νίκος Κορνήλιος
Σενάριο:Νίκος Κορνήλιος, Ευγενία Παπαγεωργίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Claudio Bolivar, Νίκος Θωμάς
Μοντάζ:Ευγενία Παπαγεωργίου
Ήχος:Βασιλική Πούλου
Με τους:Εύα Γαλογαύρου (Εύα), Λάμπρος Αποστόλου (Θωμάς), Eva Stylander (μητέρα), Γιώργος Τζουβελέκης (Aντώνης)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Νίκος Κορνήλιος cornilios@otenet.gr
Παραγωγός:Νίκος Κορνήλιος, cornilios@otenet.gr
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:ProRes Έγχρωμο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:2012
Mε την ενίσχυση του ΕΚΚ
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 19:30 | ID:635
TΩNIA MAPKETAKH:Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012 - 17:30 | ID:734
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία