english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Χριστίνα Χατζηχαραλάμπους

Φιλμογραφία
1992 Σκιές (μμ)
1996 Oedipus (μμ)
1998 Timeless (μμ)
2001 Trip to Venice (μμ)
2011 Loveless Zoritsa

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Λευκωσία. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Σχολή Σταυράκου και στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας, FAMU. Η ταινία της Timeless απέσπασε το βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας στο Φεστιβάλ της Δράμας. Η πολυβραβευμένη ταινία της Trip to Venice, προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο. Το Loveless Zoritsa είναι η πρώτη της με- γάλου μήκους ταινία.

Ράντοσλαβ Πάβκοβιτς

Φιλμογραφία
1991 Every Bird Croons Nicely (μμ)
1993 Radenko and Silvana (μμ)
1993 God Said Goodnight (μμ)
1994 Serbs Are Good People (μμ)
1995 Nobody Like You and Me (μμ)
1996 Giant, the Most Gigantic One (μμ)
2007 Say Cheese (μμ)
2011 Loveless Zoritsa

Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Βελιγράδι. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Ακαδημία Κινηματογράφου (FDU) στο Βελιγράδι, και στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Λοτζ στην Πολωνία. Έχει σκηνοθετήσει δεκάδες ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Οι ταινίες του έχουν βραβευτεί σε Πολωνία και Σερβία. Σκηνοθετεί τη δημοφιλή σατιρική εκπομπή TV Maniac. Το Loveless Zoritsa είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Κυρίως Πρόγραμμα

Loveless Zoritsa / Χριστίνα Χατζηχαραλάμπους, Ράντοσλαβ Πάβκοβιτς

Η ταινία Loveless Zorica είναι ένα βαλκανικό παραμύθι με κωμικά στοιχεία, για ένα κορίτσι από την επαρχία που κουβαλάει μια απίστευτη κατάρα. Τη λένε Ζόριτσα, αλλά οι οργισμένοι χωρικοί την αποκαλούν «το φιλί του θανάτου». Από τότε που ο πρώτος της έρωτας πνίγηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο ποτάμι, οι άντρες γύρω της πεθαίνουν με μυστηριώδη τρόπο. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο νεαρός αστυνόμος Μάνε, ένας πεισματάρης πρωτευουσιάνος, που έχει πάρει προσωρινή μετάθεση στο «στοιχειωμένο χωριό». Σύντομα, θα αναγκαστεί να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα: Είναι η Ζόριτσα μια κατά συρροή δολοφόνος, ή απλώς ένα κορίτσι που λαχταρά να αγαπηθεί;


Σκηνοθεσία:Χριστίνα Χατζηχαραλάμπους, Ράντοσλαβ Πάβκοβιτς
Σενάριο:Goran Mojsin, Χριστίνα Χατζηχαραλάμπους
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Vladan Janković
Μοντάζ:Marko Glušac
Ήχος:Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Άρης Λουζιώτης
Μουσική:Δημήτρης Φριτζαλάς
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Aljosa Spajić
Κοστούμια:Zora Mojsilović
Μακιγιάζ:Μαίρη Σταυρακάκη, Sandra Ivatović
Με τους:Ljuma Penov (Ζόριτσα), Nikola Pejaković (αστυνομικός Ζίκα), Branislav Trifunović (νεαρός αστυνομικός Μάνε), Mirjana Karanović (μητέρα του Πάβλε), Olga Odanović (μάγισσα), Mihajlo Janketić (Γιάνκο), Zoran Cvijanović (ξενοδόχος), Dubravko Jovanović (αρχαιολόγος Lord Byron Shay), Dobrila Stojnić (γιαγιά της Ζόριτσα)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Super Films Int., Serbia Radoslav Pavković T. +381 11 382 0036 super-films@hotmail.com www.fcs.rs/eng/generic.php?page=film&id=184
Παραγωγός:Radoslav Pavković
Συμπαραγωγοί:Παναγιώτης Καραμπίνης
Παραγωγή:Super Films Int.
Χώρα Παραγωγής:Σερβία-Ελλάδα-Κύπρος-Πολωνία
Συμπαραγωγή:Pan Entertainment (Greece), Frame by Frame
Φορμά:DigiBeta Έγχρωμο
Διάρκεια:80'
Έτος Παραγωγής:2012
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 17:00 | ID:134
TΩNIA MAPKETAKH:Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 22:00 | ID:236
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία