english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Ηλίας Γιαννακάκης

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1999 Παταγονία
2004 Γιάννης Κούρος – αενάως κινούμενος (ντοκ)
2005 Αλεμάγια
2005 Walter the Greek (ντοκ)
2000-2008 50 Ντοκιμαντέρ για την κρατική τηλεόραση (ντοκ)
2008 Μακρόνησος (ντοκ)
2009 Παρασκήνιο: Ανδρέας Εμπειρίκος – Ο ποιητής μέσα από τις εικόνες του (ντοκ)
2010 Νέες ματιές στον ελληνικό κινηματογράφο: Τσαγγάρη– Βούλγαρης (ντοκ)
2011 Αι Γιώργης – Λυκαβηττός (ντοκ)
2012 Χαρά

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1968. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός στον κινηματογράφο μυθοπλασίας και στο ντοκιμαντέρ. Έχει γυρίσει συνολικά πάνω από εκατό ντοκιμαντέρ με ποικίλη θεματολογία. Από το 2000 είναι σταθερός συνεργάτης-σκηνοθέτης στη σειρά Παρασκήνιο της ΕΤ1. Σκηνοθέτησε δύο μικρού μήκους ταινίες που ανήκουν στο είδος του φανταστικού, την Τελευταία πράξη (1996) και την Παταγoνία (1999). Οι δύο μεγάλου μήκους ταινίες του, η Αλεμάγια (2004) και η Χαρά (2012) κινούνται στην περιοχή του γυναικείου ψυχογραφήματος.

Κυρίως Πρόγραμμα

Χαρά / Ηλίας Γιαννακάκης

Η Χαρά βγαίνει από το μαιευτήριο με ένα μωρό στην αγκαλιά. Περνά τις μέρες της φροντίζοντας το νεογέννητο μωρό της. Καθημερινές εικόνες στοργής, εξοικείωσης, αφοσίωσης αλλά και γνωριμίας με το βρέφος στο ρυθμό ενός νανουρίσματος. Όλα μοιάζουν γνώριμα, οικεία. Η επαναλαμβανόμενη όμως έκτακτη είδηση για την απαγωγή ενός μωρού από το μαιευτήριο έρχεται να μας επαναφέρει βίαια στην πραγματικότητα. Στιγμές που διχάζουν το θεατή παρακολουθώντας τη Χαρά να φτάνει στα άκρα για να προστατέψει το μωρό της. Σαν μάνα. Σαν κάθε μάνα. Και όταν πια η Χαρά βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, κλεισμένη σε ένα κελί, αντιμέτωπη με τη δική της αλήθεια πια, επιλέγει τη σιωπή, όπως κάνει και η δική της μητέρα. Η ταινία αφυπνίζει τα φαντάσματα του παρελθόντος μέσα από στυλιζαρισμένα ασπρόμαυρα πλάνα. Σαν εκκωφαντικό νανούρισμα.


Σκηνοθεσία:Ηλίας Γιαννακάκης
Σενάριο:Ηλίας Γιαννακάκης
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Μοντάζ:Δώρα Μασκλαβάνου
Ήχος:Αντώνης Σαμαράς
Μουσική:The Boy
Κοστούμια:Εύα Καμπερίδου, Τριάδα Παπαδάκη
Μακιγιάζ:Γιάννης Παμούκης
Με τους:Αμαλία Μουτούση (Χαρά), Γιώργος Συμεωνίδης (δικηγόρος), Λήδα Πρωτοψάλτη (μητέρα Χαράς), Νίκος Φλέσσας (περιπατητής), Στεφανία Γουλιώτη (μητέρα μωρού)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Ηλίας Γιαννακάκης eliasgiannakakis@hotmail.com
Παραγωγός:Ηλίας Γιαννακάκης
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Συμπαραγωγή:Telefilm (Ελλάδα)
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:80'
Έτος Παραγωγής:2012
Mε την ενίσχυση του ΕΚΚ
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 18:00 | ID:514
TΩNIA MAPKETAKH:Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 22:00 | ID:636
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία