english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Φιλμογραφία
1994 Fit (μμ)
2001 Η διαρκής αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ
2007 2 του Δημήτρη Παπαϊωάννου (κινημ/κή απόδοση)
2009 Αντικατοπτρισμοί (animation)
2010 Attenberg
2012 The Capsule

Βιογραφία
H Αθηνά Rαχήλ Τσαγγάρη δουλεύει ως σκηνοθέτις και παραγωγός στη γενέτειρα της, την Ελλάδα, και τις ηνωμένες Πολιτείες. η πτυχιακή της εργασία στο Πανεπιστήμιο του Ώστιν, στο Τέξας, Η διαρκής αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ, μια ταινία δρόμου επιστημονικής φαντασίας –και «χαμηλής πιστότητας»– κέρδισε τη διεθνή κοινότητα και αγοράστηκε από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας υόρκης για τη μόνιμη συλλογή του. Σκηνοθέτησε τα βίντεο που προβλήθηκαν στην τελετή έναρξης των ολυμπιακών Αγώνων του 2004, και τα περίφημα «ζωντανά» βίντεο μεγάλης κλίμακας που προβλήθηκαν στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, σε σχεδιασμό του αρχιτέκτονα Bernard Tschumi, το 2009. η δεύτερη ταινία της, Attenberg, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ βενετίας, όπου κέρδισε το βραβείο CoppaVolpi Α΄γυναικείου ρόλου (Αριάν Λαμπέντ) και ακόμα 13 βραβεία σε άλλα διεθνή φεστιβάλ, ενώ αποτέλεσε και την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδαςγια τα ξενόγλωσσα Όσκαρ. η πρόταση για την επόμενη ταινία της, Duncharon, διακρίθηκε με το βραβείο France Cinéma Award στο φόρουμ CineMart του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ το 2012.

Κυρίως Πρόγραμμα

The Capsule / Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Επτά νεαρές γυναίκες. Ένα εξοχικό χτισμένο πάνω σ’ έναν κυκλαδίτικο βράχο. Μια σειρά μαθημάτων πάνω στην πειθαρχία, την επιθυμία, την ανακάλυψη και την εξαφάνιση. Ένας κλειστός κύκλος μελαγχολίας στο κατώφλι που χωρίζει ένα κορίτσι από μια γυναίκα – στο διηνεκές.


Σκηνοθεσία:Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη
Σενάριο:Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Aleksandra Waliszewska
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Θύμιος Μπακατάκης
Μοντάζ:Matt Johnson
Ήχος:Λέανδρος Ντούνης
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη
Κοστούμια:Sandra Backlund, Bordelle, Ying Gao, Cat Potter, Isabelle Vigier, Marc Jacobs for Louis Vuitton, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Vassilia Rozana
Μακιγιάζ:Εύη Ζαφειροπούλου
Με τους:Αριάν Λαμπέντ, Clémence Poésy, Isolda Dychauk, Ευαγγελία Ράντου, Aurora Marion, Deniz Gamze Ergüven, Σοφία Ντώνα
Παγκόσμια εκμετάλλευση:The Match Factory GmbH, Germany Michael Weber T. +49 221 539 709-0 F. +49 221 539 709-10 info@matchfactory.de www.the-match-factory.com
Παραγωγός:Μαρία Χατζάκου, Κυριάκος Καρσέρας, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη
Παραγωγή:Haos Film T. +30 210 322 2466 info@haosfilm.com www.haosfilm.com, www.thecapsule.info commissioned by The DESTE Foundation for Contemporary Art for the DesteFashionCollection 2012
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:HDCAM Έγχρωμο
Διάρκεια:35'
Έτος Παραγωγής:2012
Executive Producer: Δάκης Ιωάννου
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012 - 22:00 | ID:536
TΩNIA MAPKETAKH:Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012 - 17:00 | ID:634
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία