english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Νίκος Κούνδουρος

Φιλμογραφία
Επιλεκτική
1954 Μαγική πόλις
1956 Ο δράκος
1960 Το ποτάμι
1963 Μικρές Αφροδίτες
1967 Vortex ή Το πρόσωπο της Μέδουσας
1975 Τραγούδια της φωτιάς
1978 1922
1985 Μπορντέλο
1992 Μπάιρον: μπαλάντα για ένα δαίμονα
1998 Οι φωτογράφοι
2012 Το πλοίο για την Παλαιστίνη

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1926 και σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Γύρισε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, με τίτλο Μαγική πόλις, το 1953. Το 1956, ο Δράκος τον καθιέρωσε ως γνήσιο εκπρόσωπο της νέας εποχής του κινηματογράφου. Έκτοτε, οι ταινίες του έχουν διακριθεί διεθνώς και του έχουν εξασφαλίσει μια μόνιμη θέση στην πρωτοπορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Κυρίως Πρόγραμμα

Το πλοίο για την Παλαιστίνη / Νίκος Κούνδουρος

Η ταινία διαδραματίζεται σ’ ένα μικρό λιμάνι στο νότο της Πελοποννήσου. Πρωταγωνιστής είναι ο Ιορδάνης Κύρογλου, άντρας με μεγάλη επιρροή και μέγας διδάσκαλος στη στοά των μασόνων. Ο Κύρογλου με συνεργάτη του τον Γιατράκο, τον αρχηγό της αστυνομίας, προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για την άφιξη του φορτηγού πλοίου «Ναόμι», που μεταφέρει σιτάρι από τον Παναμά στο Ισραήλ. Η αναμονή του πλοίου αποτελεί τον κεντρικό άξονα της ταινίας, γύρω από τον οποίο ξετυλίγονται οι προσωπικές ιστορίες των ηρώων: του αρχηγού των Παλαιστινίων κομάντος Αμπντουλά αλ Φακίρ, της Εβραίας Σάρα Μπεν Σουσάν, κόρης του Κύρογλου, του Κουρτ, αρχηγού μιας ομάδας νεοναζί, του εκδότη της τοπικής εφημερίδας, και των 17 κοριτσιών που έχουν έρθει απ’ τα ταραγμένα Βαλκάνια σε αναζήτηση μιας καινούριας πατρίδας.


Σκηνοθεσία:Νίκος Κούνδουρος
Σενάριο:Νίκος Κούνδουρος
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Μοντάζ:Γιάννης Αγελαδόπουλος
Ήχος:Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Μουσική:Βαγγέλης Μπόντας
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Δημήτρης Ζιάκας
Κοστούμια:Δημήτρης Ζιάκας
Μακιγιάζ:Χριστίνα Δρακάκη
Με τους:Εύα Ψυλλάκη (Σάρα Μπεν Σουσάν), Θεοδόσης Ζάννης (Ιορδάνης Κύρογλου), Δέσποινα Μοίρου (Σβετλάνα), Μανώλης Παπαδάκης (Αμπντουλά), Γιώργος Κοψιδάς (Γιατράκος), Ιερώνυμος Καλετσάνος (Κουρτ), Ελένη Κωνσταντίνου (Φατιμά), Αγάπη Μανουρά (Μάρθα), Ερρίκος Λίτσης (διευθυντής εφημερίδας)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Showtime Productions, (Παντελής Καλατζής) Greece T. +30 211 011 4039 info@showtimeproductions.gr www.showtimeproductions.gr
Ελληνική διανομή:Feelgood Entertainment (Ειρήνη Σουγανίδου) T. +30 211 9967 000 F. +30 211 9967 373 info@feelgoodentertainment.gr www.feelgoodentertainment.gr
Παραγωγός:Παντελής Καλατζής
Παραγωγή:Showtime Productions
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Φορμά:DigiBeta Έγχρωμο
Διάρκεια:120'
Έτος Παραγωγής:2012
Mε την ενίσχυση του ΕΚΚ

Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 22:00 | ID:126
TΩNIA MAPKETAKH:Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012 - 19:30 | ID:335
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία