english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  
 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Eλληνικές Ταινίες 2012
 Ματιές στα Βαλκάνια
 Αφιερώματα - Ανοιχτοί Ορίζοντες
 Νυκτερινές Εικόνες
 Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 POSITIF Screening
 Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Σκηνοθεσία
Λιόρ Σαμρίζ

Φιλμογραφία
2012 A Low Life Mythology
2012 Beyond Love and Companionship
2011 Mirrors for Princes
2010 Titan
2010 Ritenuto
2010 Return Return (μμ)
2009 Saturn Returns
2008 The Vacuum Cleaner
2008 The Magic Desk (μμ)
2007 Before the Flowers of Friendship Faded, Friendship Faded (μμ)
2007 Japan Japan
2007 The Farewell
2006 Ho! Khutz Nora/Ho! Terrible Exteriors
2005 Return to the Savanna (μμ)
2005 Infantile
2002 Albania

Βιογραφία
Γεννήθηκε το 1978 στην πόλη Ασκελόν του Ισραήλ, όπου ξεκίνησε να κάνει ταινίες και να γράφει μουσική. Η μεσαίου μήκους ταινία του Ιαπωνία Ιαπωνία (2006/7) γυρίστηκε με ελάχιστα χρήματα, προβλήθηκε σε περισσότερα από 50 διεθνή φεστιβάλ, όπως στο Λοκάρνο, στο Σεράγεβο, στο New Directors New Films του μουσείου MoMA της Νέας Υόρκης και στο BAFICI. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Η επιστροφη του Κρόνου (2009), ήταν η ταινία έναρξης του Φεστιβάλ του Τορίνο, ήταν υποψήφιο για το βραβείο Max Ophüls στη Γερμανία και κέρδισε (εξ ημισείας) το Βραβείο New Berlin στο Φεστιβάλ Achtung του Βερολίνου. Το Return Return (2010), ένα μη αφηγηματικό βίντεο με πλάνα από την  Επιστροφη του Κρόνου, έκανε πρεμιέρα στο 60ό Φεστιβάλ Βερολίνου, στο τμήμα ForumExpanded. Το 2011, παρουσίασε το Καθρέφτες για πρίγκιπες, μια ταινία δωματίου –και παραλόγου– που διαδραματίζεται σε δύο χώρους: το σπίτι μιας οικογένειας κι ένα δωμάτιο με καθρέφτες.

Λιόρ Σαμρίζ

Ιαπωνία Ιαπωνία / Λιόρ Σαμρίζ

Η ιστορία του Ιμρί, που στα 19 του πηγαίνει να ζήσει στο Τελ Αβίβ, αλλά ονειρεύεται να βρεθεί κάποτε στην Ιαπωνία. Παρακολουθούμε τις σχέσεις και τις συναντήσεις του με άλλους ανθρώπους, και με τη βοήθεια διάφορων κινηματογραφικών τεχνικών, μαθαίνουμε για τη ζωή του νεαρού άντρα. Μια εξερεύνηση της καθημερινότητας στο εξωτικό Τελ Αβίβ, μέσα από τα μάτια ενός ήρωα που γυρεύει κι ο ίδιος τον δικό του προσωπικό εξωτικό προορισμό. Μια μοναδική σύζευξη επιτυγχάνεται ανάμεσα στην ψευδή εικόνα που έχει ο ίδιος για την Ιαπωνία κι εμείς γι’ αυτόν.


Σκηνοθεσία:Λιόρ Σαμρίζ
Σενάριο:Lior Shamriz
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Lior Shamriz
Μοντάζ:Lior Shamriz
Ήχος:Jochen Jezussek
Με τους:Imri Kahn (Imri), Tal Meiri (Tal), Naama Yuria (Naama), Irit Gidron (Irit), Amnon Friedman (Amnon), Benny Ziffer (Benny)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Spektakulativ, Germany spektakulativ.com contact@spektakulativ.com
Παραγωγός:Lior Shamriz
Παραγωγή:Jehuti Films, Israel-Germany
Χώρα Παραγωγής:Ισραήλ-ΗΠΑ-Γερμανία
Φορμά:HD Έγχρωμο
Διάρκεια:65'
Έτος Παραγωγής:2007
Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας– Mexico International Film Week 2008
Πρόγραμμα Προβολών
TΩNIA MAPKETAKH:Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 24:00 | ID:237
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία