english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  

Σκηνοθεσία
Μιγκέλ Γκόμες

Φιλμογραφία

Επιλεκτική
1999 Meanwhile (μμ)
2000 A Christmas Inventory (μμ)
2002 31 Means Troubles (μμ)
2002 Kalkitos (μμ)
2004 The Face Υou Deserve
2006 Canticle of All Creatures (μμ)
2008 Our Beloved Month of August
2012 Tabu



Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Λισαβώνα το 1972. Σπούδασε στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λισαβώνας και εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου για τον πορτογαλικό Τύπο μεταξύ1996-2000. Σκηνοθέτησε αρκετές μικρού μήκους ταινίες που προβλήθηκαν και διακρίθηκαν σε πολλά διεθνή φεστιβάλ σ’ όλο τον κόσμο. Το 2004 γύρισε το The Face you Deserve, την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία. Το 2008, το Our Beloved Month of August προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, στο τμήμα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» και στην πορεία ταξίδεψε σε περισσότερα από σαράντα φεστιβάλ, όπου συνέλεξε δεκάδες βραβεία. Φεστιβάλ όπως η Βιεννάλε (Αυστρία 2008) και το BAFICI (Αργεντινή, 2009), και το Κέντρο Τεχνών και Εικόνων της Κορούνια (Ισπανία 2009), παρουσίασαν αναδρομικά αφιερώματα στο έργο του. Το Σαν σε όνειρο είναι η τρίτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Βραβεία LUX Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σαν σε όνειρο / Μιγκέλ Γκόμες

Μια οξύθυμη ηλικιωμένη γυναίκα, η υπηρέτριά της από το Πράσινο Ακρωτήριο και η γείτονισσά τους, μια γυναίκα αφοσιωμένη στα κοινό καλό, ζουν στον ίδιο όροφο μιας πολυκατοικίας στη Λισαβώνα. Όταν η ηλικιωμένη πεθάνει, οι άλλες δύο θ’ ανακαλύψουν ένα κεφάλαιο απ’ το παρελθόν της: μια ιστορία έρωτα κι εγκλήματος, με φόντο μια Αφρική που μοιάζει βγαλμένη από ταινία δράσης.


Σκηνοθεσία:Μιγκέλ Γκόμες
Σενάριο:Miguel Gomes, Mariana Ricardo
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Rui Poças
Μοντάζ:Telmo Churro, Miguel Gomes
Ήχος:Vasco Pimentel
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Bruno Duarte
Κοστούμια:Silvia Grabowski
Με τους:Teresa Madruga (Pilar), Laura Soveral (η Ορόρα γριά), Ana Moreira (η Ορόρα νέα), Henrique Espírito Santo (ο Βεντούρα γέρος), Carloto Cotta (ο Βεντούρα νέος), Isabel Cardoso (Santa), Ivo Müller (σύζυγος Aurora), Manuel Mesquita (Mário)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:The Match Factory GmbH, Germany Michael Weber T. +49 221 539 709-0 F. +49 221 539 709-10 info@matchfactory.de www.the-match-factory.com
Ελληνική διανομή:Seven Films & Spentzos Films Γιάννης Δρέπας T. +30 210 3818 777 drepas@sevenfilms.gr www.sevenfilms.gr
Παραγωγός:Sandro Aguilar, Luís Urbano
Παραγωγή:O Som e a Fúria, Portugal T.+35 121 3582 518 geral@osomefuria.com www.osomefuria.com
Χώρα Παραγωγής:Πορτογαλία-Γερμανία-Γαλλία-Βραζιλία
Συμπαραγωγή:Komplizen Film (Germany) & Gullane (Brazil) & Shellac Sud (France)
Φορμά:35mm Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:110'
Έτος Παραγωγής:2012
Βραβείο FIPRESCI, Βραβείο «Alfred Bauer», Φεστιβάλ Βερολίνου 2012 – Berlin IFF 2012
Βραβείο Κοινού, Αργυρό Βραβείο «Lady Harimaguada»– Las Palmas IFF 2012
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 - 17:00 | ID:124
TZON KAΣΣABETHΣ:Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012 - 19:30 | ID:255
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία