english αρχική επικοινωνία πλοήγηση συνδέσεις        Επιστροφή στο www.filmfestival.gr  

Σκηνοθεσία
Ζακ Τατί
Φιλμογραφία
1947 L’École des facteurs (μμ)
1949 Jour de fête
1953 Les Vacances de Monsieur Hulot
1958 Mon Oncle
1967 Playtime
1971 Trafic
1974 Parade
1978 Forza Bastia (μμ)

Βιογραφία
Γάλλος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας που ταυτίστηκε με τη φιγούρα του κυρίου Ιλό. Διαμορφώνοντας, σε έξι μόλις ταινίες μεγάλου μήκους, ένα εντελώς ξεχωριστό προσωπικό ύφος, έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του.

POSITIF Screening

Playtime / Ζακ Τατί

Μια περιήγηση σ’ένα φουτουριστικό Παρίσι, που συντίθεται από ευθείες γραμμές και πολυόροφα κτίρια από γυαλί κι ατσάλι, φαρδιές λεωφόρους και ψυχρούς, τεχνητούς εσωτερικούς χώρους. Δυο χαρακτήρες πέφτουν συνέχεια ο ένας πάνω στον άλλο κατά τη διάρκεια μιας μέρας: η Μπάρμπαρα, μια νεαρή Αμερικανίδα τουρίστρια, επισκέπτε- ται το Παρίσι μαζί μ’ένα γκρουπ μεσόκοπων Αμερικανίδων, κι ο κύριος Ιλό, ένας Γάλλος σε σύγχυση, χαμένος στη νέα, σύγχρονη πόλη του Παρισιού.


Σκηνοθεσία:Ζακ Τατί
Σενάριο:Jacques Tati, Jacques Lagrange, Art Buchwald
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Jean Badal, Andréas Winding
Μοντάζ:Gérard Pollicand
Ήχος:Jacques Maumont
Μουσική:Francis Lemarque
Κοστούμια:Jacques Cottin
Με τους:Jacques Tati (κύριος Ιλό), Barbara Dennek (νεαρή τουρίστρια), Rita Maiden (συνοδός του κυρίου Σουλτς), France Rumilly (γυναίκα που πουλά γυαλιά), Nicole Ray (τραγουδίστρια)
Ελληνική διανομή:Audiovisual Enterprises SA Δημήτρης Κομίνης Τ. +30 210 8092 000 dkominis@audiovisual.gr www.audiovisual.gr
Σχεδιασμός Παραγωγής:Eugène Roman
Παραγωγός:Bernard Maurice, René Silvera
Παραγωγή:Jolly Film, Italy
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία-Ιταλία
Φορμά:35mm Έγχρωμο-Ασπρόμαυρο
Διάρκεια:124'
Έτος Παραγωγής:1967
Βραβεία Bodil Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας, 1967
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012 - 16:45 | ID:423
Επιστροφή
Χορηγοί








ThessFest

Follow filmfestivalgr on Twitter
 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία