Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014
Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014
Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα προβολών του 55ου Φ.Κ.Θ. είναι διαθέσιμο και σε μορφή .pdf

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Tο κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους χώρους του Φεστιβάλ.

​Προσβάσιμες αίθουσες
Οι αίθουσες Ολύμπιον, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάππα, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές είναι προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
Σκηνοθεσία
Κόρνελ Μούντρουτσο

Φιλμογραφία
2000 Nincsen nekem vagyam semmi / Αυτό μόνο εύχομαι και τίποτ' άλλο
2001 Afta / Μέρα με τη μέρα (μμ)
2002 Kis apokrif no.1 / Μικρά απόκρυφα Νο. 1 (μμ)
2002 Szep napok / Ευχάριστες ημέρες
2003 A 78-as szent Johannaja / Η Ιωάννα της Λωρραίνης σε νυχτερινό λεωφορείο (μμ)
2004 Kis apokrif no. 2 / Μικρά απόκρυφα Νο. 2 (μμ)
2005 Γιοχάνα
2005 Απωλεσθέντα – Μικρή σιωπή (μμ)
2008 Στο δέλτα
2010 Szelid teremtes – a Frankenstein-terv / Ο στοργικός γιος – Υπόθεση Φράνκενσταϊν
2014 Feher isten / Λευκός Θεός

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1975. Σπούδασε στο Ουγγρικό Κινηματογραφικό Ινστιτούτο και λίγο αφού αποφοίτησε έκανε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του Afta, η οποία κέρδισε πολλά διεθνή βραβεία. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Ευχάριστες ημέρες, κέρδισε την Aργυρή Λεοπάρδαλη στο Λοκάρνο το 2002. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιοχάνα –μια κινηματογραφική όπερα-διασκευή της ιστορίας της Ιωάννας της Λωρραίνης– παρουσιάστηκε στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών 2005. Το Στο Δέλτα προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών του 2008 και κέρδισε το βραβείο FIPRESCI. Το 2010 το Στοργικός γιος – Σχέδιο Φράνκενσταϊν προβλήθηκε επίσης στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών.

Γιοχάνα / Κόρνελ Μούντρουτσο

Η Γιοχάνα, μια νεαρή ναρκομανής, πέφτει σε κώμα μετά από ατύχημα. Οι γιατροί καταφέρνουν ως εκ θαύματος να τη σώσουν από του Χάρου τα δόντια. Η Γιοχάννα, ως αποδέκτης πλέον της Θείας Χάριτος, γίνεται νοσοκόμα και αρχίζει να θεραπεύει ασθενείς προσφέροντας το κορμί της. Ο επικεφαλής γιατρός, απογοητευμένος που η Γιοχάνα διαρκώς τον απορρίπτει, τάσσεται με το μέρος της σκανδαλισμένης διοίκησης του νοσοκομείου, που έχει εξοργιστεί με τη συμπεριφορά της. Κηρύσσουν πόλεμο εναντίον της, αλλά οι ευγνώμονες ασθενείς της ενώνονται για να την προστατεύσουν. Μια κινηματογραφική και μουσική μεταφορά του Πάθους της Ιωάννας της Λωρραίνης.


Σκηνοθεσία:Κόρνελ Μούντρουτσο
Σενάριο:Kornel Mundruczo, Viktoria Petranyi, Yvette Biro
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Andras Nagy, Matyas Erdely
Μουσική:Zsofia Taller
Με τους:Orsi Toth, Zsolt Trill
Παγκόσμια εκμετάλλευση:The Coproduction Office, France T. +33 1 5602 6000 F. +33 1 5602 6001 info@thecopro.de www.thecpro.de
Ελληνική διανομή:ΑΜΑ films Γιώργος Στεργιάκης T. +30 210 3221 925 F. +30 210 3214 998 amafilms@otenet.gr www.amafilms.gr
Παραγωγός:Bela Tarr, Viktoria Petranyi
Παραγωγή:T.T. Filmuhely (Hungary) & Proton Cinema (Germany) & Mokep RT (Hungary) & Thermidor Filmproduktion (Germany)
Χώρα Παραγωγής:Ουγγαρία-Γερμανία
Φορμά:DigiBeta Έγχρωμο
Διάρκεια:83'
Έτος Παραγωγής:2005
Βραβεία
Βραβείο «Η Εποχή του Χρυσού» 2005 – Brussels FF, Belgium
Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου – IFF 2005, South Korea
Ειδική Μνεία της Επιτροπής – Sarajevo IFF 2005, Bosnia & Herzegovina
Ειδική Μνεία – Cottbus IFF 2005, Germany
Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής – Sevilla IFF, Spain
Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου, Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής – Hungarian Film Week 2005
Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου – Fantasporto FF, Portugal
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 - 17:00 | ID:025
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014 - 13:00 | ID:223
Επιστροφή
Χορηγοί

 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία