Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014
Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014
Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα προβολών του 55ου Φ.Κ.Θ. είναι διαθέσιμο και σε μορφή .pdf

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Tο κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους χώρους του Φεστιβάλ.

​Προσβάσιμες αίθουσες
Οι αίθουσες Ολύμπιον, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάππα, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές είναι προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
Σκηνοθεσία
Κόρνελ Μούντρουτσο

Φιλμογραφία
2000 Nincsen nekem vagyam semmi / Αυτό μόνο εύχομαι και τίποτ' άλλο
2001 Afta / Μέρα με τη μέρα (μμ)
2002 Kis apokrif no.1 / Μικρά απόκρυφα Νο. 1 (μμ)
2002 Szep napok / Ευχάριστες ημέρες
2003 A 78-as szent Johannaja / Η Ιωάννα της Λωρραίνης σε νυχτερινό λεωφορείο (μμ)
2004 Kis apokrif no. 2 / Μικρά απόκρυφα Νο. 2 (μμ)
2005 Γιοχάνα
2005 Απωλεσθέντα – Μικρή σιωπή (μμ)
2008 Στο δέλτα
2010 Szelid teremtes – a Frankenstein-terv / Ο στοργικός γιος – Υπόθεση Φράνκενσταϊν
2014 Feher isten / Λευκός Θεός

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1975. Σπούδασε στο Ουγγρικό Κινηματογραφικό Ινστιτούτο και λίγο αφού αποφοίτησε έκανε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του Afta, η οποία κέρδισε πολλά διεθνή βραβεία. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Ευχάριστες ημέρες, κέρδισε την Aργυρή Λεοπάρδαλη στο Λοκάρνο το 2002. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιοχάνα –μια κινηματογραφική όπερα-διασκευή της ιστορίας της Ιωάννας της Λωρραίνης– παρουσιάστηκε στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών 2005. Το Στο Δέλτα προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών του 2008 και κέρδισε το βραβείο FIPRESCI. Το 2010 το Στοργικός γιος – Σχέδιο Φράνκενσταϊν προβλήθηκε επίσης στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ των Καννών.

Λευκός θεός / Κόρνελ Μούντρουτσο

Ένα φαινομενικά άκακο μέτρο που στοχεύει στο να ελέγξει καλύτερα την εκτροφή σκύλων, πυροδοτεί μια σειρά από απίθανα γεγονότα. Μεροληπτώντας υπέρ των σκύλων ράτσας, η νέα νομοθεσία φορολογεί σκληρά τους ημίαιμους. Οι ιδιοκτήτες παρατούν τους κοπρίτες τους στους δρόμους, κι έτσι τα καταφύγια ζώων σύντομα πλημμυρίζουν από αδέσποτα. Η 13χρονη Λίλι προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον σκυλάκο της, Χάγκεν. Συντετριμμένη, μισεί τον πατέρα της που την έκανε να προδώσει τον τετράποδο φίλο της. Η Λίλι ξεκινάει να βρει τον σκύλο της και να τον σώσει. Ο Χάγκεν επίσης προσπαθεί απεγνωσμένα να επιστρέψει στη Λίλι. Παλεύοντας να επιβιώσει, ο Χάγκεν σύντομα συνειδητοποιεί πως λίγοι είναι οι καλύτεροι φίλοι ενός σκύλου. Περιπλανώμενο στους δρόμους, το πρώην κατοικίδιο πέφτει σε κακοτοπιές. Όταν ο Χάγκεν πιάνεται στα δίχτυα του μπόγια, το μέλλον του μοιάζει πιο ζοφερό από ποτέ. Όμως, αυτός και οι υπόλοιποι σκύλοι θ’ αδράξουν την ευκαιρία να δραπετεύσουν και να εξεγερθούν εναντίον της ανθρωπότητας. Η εκδίκησή τους θα είναι αμείλικτη. Η θαρραλέα Λίλι ίσως είναι η μόνη στον κόσμο που μπορεί να σταματήσει αυτόν τον απρόσμενο πόλεμο ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο.


Σκηνοθεσία:Κόρνελ Μούντρουτσο
Σενάριο:Kata Wéber, Kornél Mundruczó, Viktória Petrányi
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Marcell Rév
Μοντάζ:Dávid Jancsó
Ήχος:Thomas Huhn, Gábor Balázs
Μουσική:Αsher Goldschmidt
Κοστούμια:Sabine Greunig
Με τους:Zsófia Psotta (Lili), Sándor Zsótér (πατέρας), Szabolcs Thuróczy (γέρος), Lili Monori (bev), László Gálffi (δάσκαλος μουσικής), Lili Horváth (μητέρα)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:The Match Factory, Germany Sergi Steegmann T. +49 30 443 190 520, F. +49 30 443 190 530 sergi.steegmann@matchfactory.de www.the-match-factory.com
Ελληνική διανομή:ΑΜΑ films Γιώργος Στεργιάκης T. +30 210 3221 925, F. +30 210 3214 998 amafilms@otenet.gr www.amafilms.gr
Σχεδιασμός Παραγωγής:Μárton Ágh
Παραγωγός:Viktória Petrányi, Eszter Gyárfás
Παραγωγή:Proton Cinema Llc, Hungary T.+36 1 321 8178 F.+36 1 236 0935 viktoria@protoncinema.hu www.protoncinema.hu
Χώρα Παραγωγής:Ουγγαρία-Γερμανία-Σουηδία
Συμπαραγωγή:Michael Weber, Fredrik Zander
Φορμά:DCP Έγχρωμο
Διάρκεια:119'
Έτος Παραγωγής:2014
Βραβεία
Βραβείο του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα» – Φεστιβάλ Καννών 2014, Γαλλία

Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ. Είσοδος με πρόσκληση.
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 - 20:30 | ID:---
Επιστροφή
Χορηγοί

 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία