Πρόγραμμα Προβολών
Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014
Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014
Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014
Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Το πρόγραμμα προβολών του 55ου Φ.Κ.Θ. είναι διαθέσιμο και σε μορφή .pdf

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Tο κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους χώρους του Φεστιβάλ.

​Προσβάσιμες αίθουσες
Οι αίθουσες Ολύμπιον, Τώνια Μαρκετάκη, Φρίντα Λιάππα, Τζον Κασσαβέτης και Σταύρος Τορνές είναι προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
Σκηνοθεσία
Ραμίν Μπαχράνι

Φιλμογραφία
2005 Man Push Cart / Άντρας σπρώχνει καρότσι
2005 Dogs (μμ) / Σκυλιά (μμ)
2007 Chop Shop
2008 Goodbye Solo / Αντίο Σόλο
2009 Plastic Bag / Πλαστική σακούλα (μμ)
2012 Sigur Rós: Eg Anda (μμ)
2013 At Any Price / Με κάθε κόστος
2014 Lift You Up / Ανεβασμένος (μμ)
2014 Lemonade War / Ο πόλεμος της λεμονάδας
2014 99 Homes / 99 σπιτικά

Βιογραφία
Ο Ραμίν Μπαχράνι, γεννήθηκε στο Ουίνστον-Σέιλεμ της Βόρειας Καρολίνας το 1975. Οι ταινίες του –για τις οποίες γράφει το σενάριο, κάνει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή, και πολλές φορές και το μοντάζ–, έχουν προβληθεί στα φεστιβάλ της Βενετίας, των Καννών, του Σάντανς, του Βερολίνου και του Τορόντο, μεταξύ άλλων. Έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία, όπως το βραβείο FIPRESCI καλύτερης ταινίας στη Βενετία (για το Αντίο Σόλο του 2009), καθώς και υποτροφία Γκούγκενχαϊμ. Ρετροσπεκτίβες στο έργο του έχουν γίνει από φορείς όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης. Η τελευταία του ταινία, 99 σπιτικά, προβλήθηκε στα φεστιβάλ της Βενετίας, του Τέλιουραϊντ και του Τορόντο και είχε ενθουσιώδη υποδοχή. Το 2010, ο θρυλικός κριτικός κινηματογράφου Ρότζερ Ήμπερτ τόν ανακήρυξε «σκηνοθέτη της δεκαετίας».

Άντρας σπρώχνει καρότσι / Ραμίν Μπαχράνι

Η ιστορία του Άχμαντ, ενός πρώην τραγουδιστή της ροκ από το Πακιστάν, που βγάζει τα προς το ζην πουλώντας με το καρότσι του καφέ και ντόνατς σε όσους πάνε στη δουλειά τους το πρωί στο κεντρικό Μανχάταν, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στον γιο του, ο οποίος όμως δεν ζει μαζί του. Δύο εξελίξεις φωτίζουν τη σκληρή καθημερινή του ρουτίνα: η άφιξη μιας νεαρής Ισπανίδας που δουλεύει στο κιόσκι με τις εφημερίδες, και η βοήθεια που προσφέρεται να δώσει ένας συμπατριώτης του από το Πακιστάν, που θυμάται την προηγούμενη ζωή του Άχμαντ ως ροκ σταρ.


Σκηνοθεσία:Ραμίν Μπαχράνι
Σενάριο:Ramin Bahrani
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Michael Simmonds
Μοντάζ:Ramin Bahrani
Ήχος:Christof Gebert
Μουσική:Peyman Yazdanian
Καλλιτεχνική Διεύθυνση:Charles Dafler
Κοστούμια:Elena Kouvaros
Με τους:Ahmad Razvi (Ahmad), Leticia Dolera (Noemi), Charles Daniel Sandoval (Mohammad), Ali Reza (Manish), Panicker Upendran (Noori)
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Wide Management, France Τ. +33 1 5395 0464 F. +33 1 5395 0465 wide@widemanagement.com www.widemanagement.com
Παραγωγός:Ramin Bahrani, Pradip Ghosh, Bedford T. Bentley III
Παραγωγή:Noruz Films Inc., USA noruzfilms@gmail.com www.raminbahrani.com
Χώρα Παραγωγής:ΗΠΑ
Φορμά:35mm Έγχρωμο
Διάρκεια:87'
Έτος Παραγωγής:2005
Βραβεία
Βραβείο Κοινού, A΄Ανδρικού Ρόλου – Thessaloniki IFF 2005
Βραβείο FIPRESCI – London FF 2005, UK
Ειδική Μνεία – Mannheim-Heidelberg IFF 2005, Germany
Βραβείο Καλύτερης Αφηγηματικής Ταινίας – Ojai FF 2006, USA
Βραβείο της Επιτροπής Inter Film – Riga IF Forum “Arsenals” 2006, Latvia
Εύφημος Μνεία – New American Cinema Award 2006, USA
Εύφημος Μνεία  – Viennale IFF 2006, Austria
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 - 18:00 | ID:045
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014 - 17:00 | ID:425
Επιστροφή
Χορηγοί

 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία