Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Κίριλ Σερέμπρενικοφ

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2005 Bed Stories
2006 Playing the Victim
2008 Yuri’s Day
2012 Προδοσία
2016 The Student


Βιογραφία
Ρώσος σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ανέβασε την πρώτη του παράσταση όταν ακόμη ήταν στο σχολείο. Οι ταινίες του διακρίθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ (Ρώμη, Κάρλοβι Βάρι, Λοκάρνο). Από το 2012 είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής τoυ θεάτρου Gogol Center. Ζει στη Μόσχα.

Aνοιχτοί Oρίζοντες

Ο πιστός / Κίριλ Σερέμπρενικοφ

​Η λέξη «παραβολή» μοιάζει απόλυτα ταιριαστή σε αυτή την ταινία που χρησιμοποιεί την επαναστατική συμπεριφορά ενός εφήβου για να μιλήσει με αιχμηρό τρόπο για μια ηθική και κοινωνική κρίση που προφανώς δεν αφορά μόνο αυτόν. Ο Βενιαμίν είναι ένας μαθητής που νομίζει πως ξέρει τα πάντα για την ηθική. Ενώ είναι ντροπαλό παιδί με καθαρό βλέμμα, μπορεί στη στιγμή να μεταμορφωθεί σ’ έναν σύγχρονο Ταρτούφο που παραπλανά τα πλήθη κάνοντας το μαύρο άσπρο. Ο μόνος άνθρωπος που προσπαθεί να σώσει το αγόρι απ’ τον εαυτό του είναι η καθηγήτρια Βιολογίας, μα όλες της οι προσπάθειες πάνε στο βρόντο, ώσπου συνειδητοποιεί –όπως και όλοι όσοι παλεύουν κόντρα στο φανατισμό– πως αν κάποιος χρειάζεται σωτηρία, είναι αυτή η ίδια.


Σκηνοθεσία:Κίριλ Σερέμπρενικοφ
Σενάριο:Kirill Serebrennikov, Marius von Mayenburg
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Vladislav Opelyants
Μοντάζ:Yury Karikh
Ήχος:Boris Voit
Μουσική:Ilya Demutsky
Με τους:Petr Skvortsov, Victoria Isakova, Julia Aug
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Wide Management infos@widemanagement.com www.widemanagement.com
Ελληνική διανομή:Weird Wave info@weirdwave.gr www.weirdwave.gr
Σχεδιασμός Παραγωγής:Εkaterina Scheglova
Παραγωγός:Ilya Stewart, Diana Safarova, Yury Kozyrev, Murad Osmann, Sergey Shtern, Svetlana Ustinova, Ilya Dzhincharadze, Cosimo Fini Katerina Komolova
Παραγωγή:Hype Film
Χώρα Παραγωγής:Ρωσία
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:118'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 23:00 | ID:847
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 - 19:30 | ID:926
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία