Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Κιμ Νουέν

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2002 Le Marais 
The Marsh 
2010 La Cité City of Shadows 
2012 Rebelle 
War Witch Η μάγισσα του πολέμου 
2015 Le Nez 
The Empire of Scents Η μύτη 
​2016 Two Lovers and a Bear

Βιογραφία
​Σπούδασε Παραγωγή στο Πανεπιστήμιο Concordia κι έχει σκηνοθετήσει τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας. Η ταινία του Η μάγισσα του πολέμου (53ο ΦΚΘ) διακρίθηκε με περισσότερα από 20 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ άλλων και με την Αργυρή Άρκτο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου και την Ειδική Μνεία της Οικουμενικής Επιτροπής στην Μπερλινάλε του 2012.

Aνοιχτοί Oρίζοντες

Δυο εραστές και μια αρκούδα / Κιμ Νουέν

​Ίσως να μην είναι εφικτό στην αληθινή ζωή να ταξιδέψεις ώς την άκρη του κόσμου αναζητώντας τον εαυτό σου ή τη γαλήνη που πιθανόν κάποιος άλλος μπορεί να σου προσφέρει, όμως γι’ αυτό υπάρχει το σινεμά. Η γεμάτη ομορφιά και ποίηση αυτή ταινία μάς μεταφέρει κοντά στον Βόρειο Πόλο, σε μια πόλη 200 κατοίκων, όπου οι δρόμοι δεν βγάζουν πουθενά. Με φόντο αυτό το απόκοσμο σεληνιακό τοπίο, δύο βασανισμένες ψυχές, η Λούσι και ο Ρομάν, θα κάνουν ένα αποφασιστικό άλμα για να ζήσουν και για να βρουν την εσωτερική ηρεμία.


Σκηνοθεσία:Κιμ Νουέν
Σενάριο:Kim Nguyen, βασισμένο σε μια ιδέα του Louis Grenier.
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Nicolas Bolduc
Μοντάζ:Richard Comeau
Ήχος:Bernard Bariépy Strobl
Μουσική:Jesse Zubot
Κοστούμια:Judy Jonker
Με τους:Dane DeHaan, Tatiana Maslany
Παγκόσμια εκμετάλλευση:TF1 International www.tf1international.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Emmanuel Fréchette
Παραγωγός:Roger Frappier
Παραγωγή:Max Productions
Συμπαραγωγή:Jobro Productions, North Creative
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:96'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016 - 23:15 | ID:217
TΩNIA MAPKETAKH:Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 - 19:30 | ID:936
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία