Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Αμίρ Ναντερί

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1979 The Winner 
1985 The Runner  
1993 Manhattan by Numbers
2002 Marathon
2011 Cut
2016 Monte Mountain

Βιογραφία
Από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του Νέου Ιρανικού Κινηματογράφου, ήταν ο πρώτος Ιρανός σκηνοθέτης που εγκατέλειψε το Ιράν στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Αφιερώματα στο έργο του έχουν παρουσιαστεί σε μουσεία και κινηματογραφικά φεστιβάλ διεθνώς. Συνυπέγραψε το σενάριο του 99 σπιτικά του Ραμίν Μπαράνι (55ο ΦΚΘ). Το Βουνό είναι η πρώτη του ταινία στην Ιταλία, γυρισμένη στην ιταλική γλώσσα.

Aνοιχτοί Oρίζοντες

Βουνό / Αμίρ Ναντερί

Κάπου στον ύστερο Μεσαίωνα, ο Αγκοστίνο ζει με τη γυναίκα και τον γιο του στην απόλυτη εξαθλίωση, έξω από ένα μικρό χωριό. Ένα γιγαντιαίο βουνό υψώνεται σαν τείχος, κόβοντας το φως του ήλιου και αφήνοντας τη γη έρημη. Παρά τις παραινέσεις της οικογένειάς του να φύγουν, ο Αγκοστίνο επιμένει πως η μοίρα του βρίσκεται εκεί. Πιστεύει πως οι ρίζες ενός ανθρώπου δεν μπορούν να τον προδώσουν, κι έτσι, παλεύει μάταια να βρει μια λύση για να ταΐσει την οικογένειά του που λιμοκτονεί. Όμως η ζωή τους δεν βελτιώνεται, κι έτσι ο Αγκοστίνο αποφασίζει ν’ αναμετρηθεί με τον όγκο και τη δύναμη του βουνού...


Σκηνοθεσία:Αμίρ Ναντερί
Σενάριο:Αμίρ Ναντερί
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Roberto Cimatti
Μοντάζ:Αμίρ Ναντερί
Ήχος:Gianfranco Tortora
Κοστούμια:Monica Trappolini
Με τους:Andrea Sartoretti, Claudia Potenza, Zaccaria Zanghellini, Sebastian Eisath, Anna Bonaiuto
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Cineric Inc. enyari@cineric.com www.cineric.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Daniele Frabetti
Παραγωγός:Carlo Hintermann, Gerardo Panichi, Rino Sciarretta, Eric Nyari
Παραγωγή:Citrullo International, Cineric Inc.
Χώρα Παραγωγής:Ιταλία-ΗΠΑ-Γαλλία
Συμπαραγωγή:Zivago Media, Ciné-sud Promotion, KNM
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:107'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 - 18:30 | ID:055
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016 - 22:00 | ID:127
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία