Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Σεμπαστιάν Μπετμπεντέρ

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
2007 Nuage
2012 Les Nuits avec Theodore
2013 2 Automnes 3 Hivers
2014 Inupiluk
2016 Le Voyage au Groenland

Βιογραφία
Γάλλος σκηνοθέτης που ζει στο Παρίσι. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μπορντώ και στο Studio national des arts contemporains Le Fresnoy. Οι μεγάλου μήκους ταινίες του απέσπασαν πολλά βραβεία και βρήκαν διανομή σε πολλές χώρες. Το 2014, οι δύο μικρού μήκους ταινίες του Inupiluk (βραβείο Jean Vigo) και Le Film que nous tournerons au Groenland εγκαινίασαν την «τριλογία της Γροιλανδίας» του. Γράφει επίσης ιστορίες για τον ραδιοφωνικό σταθμό France Culture.

Aνοιχτοί Oρίζοντες

Ταξίδι στη Γροιλανδία / Σεμπαστιάν Μπετμπεντέρ

Ο Τομά κι ο Τομά περνάνε δύσκολη φάση: είναι κι οι δυο τριαντάρηδες ηθοποιοί και ζουν στο Παρίσι. Ξαφνικά αποφασίζουν να φύγουν απ’ την πόλη και να πετάξουν για το Κουλορσουάκ, ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Γροιλανδίας, όπου ζει ο πατέρας του Τομά. Ζώντας ανάμεσα στην κοινότητα των Ινουίτ, θ’ ανακαλύψουν τη γοητεία των τοπικών εθίμων και η φιλία τους θα δοκιμαστεί σ’ αυτήν την ταινία που δεν θα μπορούσε να διαδραματιστεί σε πιο κρύο μέρος, αλλά δεν θα μπορούσε να έχει πιο ζεστή καρδιά.


Σκηνοθεσία:Σεμπαστιάν Μπετμπεντέρ
Σενάριο:Sebastian Betbeder
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Sebastian Godefroy
Μοντάζ:Celine Canard
Ήχος:Roman Dymny
Με τους:Thomas Blanchard, Thomas Scimeca, François Chattot, Ole Eliassen, Adam Eskildsen
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Cercamon sebastien@cercamon.biz www.cercamon.biz
Παραγωγός:Frederic Dubreuil
Παραγωγή:Envie de Tempete Productions
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία
Συμπαραγωγή:UFO Distribution, Bobi Lux
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:98'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
TZON KAΣΣABETHΣ:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 - 15:00 | ID:054
ΣTAYPOΣ TOPNEΣ:Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016 - 15:30 | ID:264
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία