Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Τέρενς Ντέιβις

Φιλμογραφία
(επιλεκτική)
1976 Παιδιά
1988 Mακρινές φωνές, ασάλευτες ζωές
1992 Η μεγάλη μέρα τελειώνει
1995 Βίβλος από νέον
2000 Το σπίτι της ευθυμίας
2008 Για το χρόνο και την πόλη
2016 The Quiet Passion

Βιογραφία
Βρετανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Οι ταινίες του, στις οποίες είναι ο μόνος σεναριογράφος, είναι συχνά αυτοβιογραφικές – έστω και μερικώς. Το Mακρινές φωνές, ασάλευτες ζωές, ένα αριστούργημα για την μεταπολεμική Βρετανία, ήταν διεθνής αποκάλυψη και κέρδισε δεκάδες βραβεία. Με το Βίβλος από νέον έδωσε νέα στροφή στην καριέρα του, γυρίζοντας την ταινία στις ΗΠΑ. Το 2008, το τμήμα «Ημέρες Ανεξαρτησίας» του 49ου ΦΚΘ παρουσίασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του

Eιδικές προβολές

Σιωπηρό πάθος / Τέρενς Ντέιβις

Η υπόκωφη, αλλά γεμάτη εσωτερικές εντάσεις ζωή της μεγαλύτερης Αμερικανίδας ποιήτριας, που έζησε απομονωμένη στο δωμάτιό της και φύλαγε το ογκωδέστατο, συναρπαστικό έργο της στα συρτάρια της. Ένας αριστοκράτης του κινηματογράφου τρυπώνει μέσα στο καταφύγιο και στην ψυχή της Έμιλι Ντίκινσον και ακολουθεί τις στιγμές που η «Λευκή Λαίδη» φανέρωσε το ανυπότακτο πνεύμα της, από τα νεανικά της χρόνια μέχρι το θάνατό της, μέσα από λάθος έρωτες και μικρές ή μεγάλες απώλειες.


Σκηνοθεσία:Τέρενς Ντέιβις
Σενάριο:Τέρενς Ντέιβις
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Florian Hoffmeister
Μοντάζ:Pia Di Ciaula
Ήχος:Johan Maertens, Paul Cotterell
Μουσική:Ian Neil
Κοστούμια:Catherine Marchand
Με τους:Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, Keith Carradine, Catherine Bailey
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Double Dutch International ron@doubledutchmedia.ca jason@doubledutchmedia.ca www.doubledutchmedia.ca
Σχεδιασμός Παραγωγής:Merijn Sep
Παραγωγός:Roy Boulter, Solon Papadopoulos
Παραγωγή:Hurricane Films, Potemkino, Scope Pictures
Χώρα Παραγωγής:Μεγ. Βρετανία-Βέλγιο
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:126'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016 - 20:30 | ID:516
ΦPINTA ΛIAΠΠA:Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 - 15:15 | ID:844
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία