Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           




Σκηνοθεσία
Τζιμ Τζάρμους

Φιλμογραφία
(Επιλεκτική)
1980 Διακοπές διαρκείας
1984 Stranger than Paradise
1986 Στην παγίδα του νόμου
1989 Mystery Train
1995 Ο νεκρός
1999 Ghost Dog: The Way of the Samurai
2005 Τσακισμένα λουλούδια
2013 Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί
2016 Paterson
2016 Gimme Danger

Βιογραφία
Θεωρείται μία από τις πιο επιδραστικές μορφές του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά. Οι ταινίες του συχνά διακρίνονται για τον υπερβατικό μινιμαλισμό τους και την ανατροπή των παραδοσιακών κινηματογραφικών ειδών, όπως της ταινίας δρόμου, του ουέστερν και του αστυνομικού.

Eιδικές προβολές

Gimme Danger / Τζιμ Τζάρμους

Η ιστορία των Stooges, ενός από τα μεγαλύτερα ροκ εν ρολ συγκροτήματα όλων των εποχών, που με το δυναμικό και επιθετικό ύφος τους δημιούργησαν έναν κρατήρα στο μουσικό τοπίο του τέλους της δεκαετίας του ’60. Καθώς ορμούσαν στο κοινό τους μ’ ένα μείγμα ροκ, μπλουζ, R&B και φρι τζαζ, φύτεψαν το σπόρο γι’ αυτό που στις επόμενες δεκαετίες θα ονομαζόταν πανκ και εναλλακτικό ροκ. Η ταινία παρουσιάζει τo μουσικό, πολιτισμικό, πολιτικό και ιστορικό πλαίσιο της ανόδου των Stooges και αφηγείται τις περιπέτειες και τις κακοτυχίες τους, αλλά και τη μακρά κληρονομιά τους.


Σκηνοθεσία:Τζιμ Τζάρμους
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Tom Krueger
Μοντάζ:Adam Kurnitz, Affonso Goncalves
Ήχος:Robert Hein
Με τους:Iggy Pop, Ron Asheton, Scott Asheton, James Williamson, Steve Mackay, Mike Watt, Kathy Asheton, Danny Fields
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Independent Film Company nada@independentfilmcompany.com www.independentfilmcompany.com
Ελληνική διανομή:ΑΜΑ films amafilms@otenet.gr www.amafilms.gr
Παραγωγός:Carter Logan, Fernando Sulichin, Rob Wilson
Χώρα Παραγωγής:ΗΠΑ
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:108'
Έτος Παραγωγής:2016
Πρόγραμμα Προβολών
OΛYMΠION:Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016 - 22:45 | ID:317
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία