Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           



 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Εκτός Συναγωνισμού
 Aνοιχτοί Oρίζοντες
 2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι'αυτήν
 Eιδικές προβολές
 Ταινίες Έναρξης και Λήξης
 Αντι/Κατοπτρισμοί
 Film Forward
 Round Midnight
 Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2016
 Mατιές στα Bαλκάνια
 Αφιερώματα
 Bραβείο LUX Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 40 χρόνια – Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου

Σκηνοθεσία
Φιλίπ Γκραντριέ

Φιλμογραφία
(επιλεκτική) 
1974 Via la vidéo
1982 Une Génération
1983 Pleine Lune
1984 Grandeur nature
1985 Long Courrier
1996 Back to Sarajevo
1999 Sombre
2002 La Vie nouvelle
2007 Putting Holes in Happiness (music video for Marilyn Manson)
2007 Met
2007 L’Arrière-Saison
2008 Un Lac
2011 Il se peut que la beauté ait renforcé notre résolution: Masao Adachi
2012 White Epilepsy
2015 Meurtrière
2015 Malgré la nuit

Βιογραφία
Η δουλειά του Φιλίπ Γκραντριέ καλύπτει πολλά πεδία των κινητικών οπτικών τεχνών: ταινίες μεγάλου μήκους, πειραματική τηλεόραση, βίντεο αρτ, ντοκιμαντέρ, εγκαταστάσεις σε μουσεία και γκαλερί. Το αντισυμβατικό του όραμα τον οδηγεί πέρα από το όρια οποιουδήποτε αντικειμένου με το οποίο καταπιάνεται. Το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά ριζοσπαστικό σινεμά, που επανεπινοείται διαρκώς. Οι τρεις πρώτες του μεγάλου μήκους ταινίες Σκοτάδι (1998, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο), Μια νέα ζωή (2002) και Μια λίμνη (2009, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα Orizzonti του Φεστιβάλ Βενετίας) είναι ενδεικτικές της ενδελεχούς διερεύνησής του της εικόνας, του ήχου και των αφηγηματικών δομών, που στόχο έχει να εμπλέξει τον θεατή ψυχολογικά μέσω της συναισθησίας. Από το 2005, προγραμματίζονται συχνά αφιερώματα στο έργο του σε πολλά φεστιβάλ. Τον Οκτώβριο του 2013, το Μουσείο Whitney Αμερικανικής Τέχνης στη Νέα Υόρκη παραχώρησε στον Γκραντριέ «λευκή επιταγή» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Walls and Bridges. Παράλληλα με το καλλιτεχνικό του έργο, έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις. Έχει διδάξει επίσης στο φημισμένο πανεπιστήμιο La Fémis και ήταν επισκέπτης καθηγητής στο Χάρβαρντ το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Φιλίπ Γκραντριέ

Μια λίμνη / Φιλίπ Γκραντριέ

Η ταινία για την οποία γράφτηκε πως μοιάζει με «κάτι που θα γύριζε ο Ντέιβιντ Λιντς αν έπαιρνε LSD» εκτυλίσσεται σε μια χώρα για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα: μια χώρα γεμάτη χιόνι και πυκνά δάση, κάπου στο Βορρά. Μια οικογένεια ζει σ’ ένα απομονωμένο σπίτι κοντά σε μια λίμνη. Ο Αλέξι, ένας νέος με αγνή καρδιά, ξυλοκόπος, υποφέρει από κρίσεις επιληψίας και είναι εντελώς ανοιχτός στην φύση που τον περιβάλλει. Ο Αλέξι έχει μια τρομερά στενή σχέση με τη μικρή του αδελφή, Εζ. Η τυφλή τους μητέρα, ο πατέρας τους κι ο μικρός τους αδελφός γίνονται σιωπηλοί μάρτυρες της σαρωτικής τους αγάπης. Ώσπου φτάνει ένας ξένος, ένας νέος άνδρας, κατά τι μεγαλύτερος από τον Αλέξι...


Σκηνοθεσία:Φιλίπ Γκραντριέ
Σενάριο:Philippe Grandrieux
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Philippe Grandrieux
Μοντάζ:Francoise Tourmen
Ήχος:Guillaume Le Braz
Μουσική:Robert Schumann
Κοστούμια:Anne Dunsford
Με τους:Dmitriy Kubasov, Natalie Rehorova, Alexey Solonchev, Simona Hulsemann, Vitaly Kishchenko, Arthur Semay
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Mandrake Films mandrake@mandrakefilms.com
Σχεδιασμός Παραγωγής:Olivier Raoux
Παραγωγός:Catherine Jacques
Παραγωγή:Mandrake Films, Arte France Cinema, Rhone-Alpes Cinema
Χώρα Παραγωγής:Γαλλία
Φορμά:Έγχρωμο
Διάρκεια:90'
Έτος Παραγωγής:2008
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 - 19:00 | ID:026
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 - 13:30 | ID:623
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία