Thessaloniki Documentary Festival
 
tdf.filmfestival.gr
           



 Διεθνές Διαγωνιστικό
 Εκτός Συναγωνισμού
 Aνοιχτοί Oρίζοντες
 2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι'αυτήν
 Eιδικές προβολές
 Ταινίες Έναρξης και Λήξης
 Αντι/Κατοπτρισμοί
 Film Forward
 Round Midnight
 Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2016
 Mατιές στα Bαλκάνια
 Αφιερώματα
 Bραβείο LUX Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου
 Νεανική Οθόνη
 40 χρόνια – Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου

Σκηνοθεσία
Λεονάρδο Φάβιο

Φιλμογραφία
1958 El señor Fernández
1960 El amigo
1965 Crónica de un niño solo
1966 El romance del Aniceto y la Francisca
1969 El dependiente
1973 Juan Moreira
1975 Nazareno Cruz y el Lobo
1976 Soñar, soñar
1993 Gatica, “el mono”
​1999 Perón, sinfonía del sentimiento Perón
​2008 Aniceto

Βιογραφία
Ο Λεονάρδο Φάβιο (1938–2012) ήταν σκηνοθέτης, ηθοποιός και τραγουδιστής, αλλά και μια από τις πιο διαχρονικές μορφές της πολιτιστικής ζωής της Αργεντινής. Ξεκίνησε να παίζει σε ταινίες στη δεκαετία του ’50 και σύντομα έγινε ο «Αργεντινός Τζέιμς Ντιν». Το 1965 σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, το ημι-αυτοβιογραφικό Χρονικό ενός μοναχικού παιδιού. Αυτή και κάποιες από τις επόμενες, πρώιμες ταινίες του διερευνούν τις δυσκολίες της ζωής στο περιθώριο της κοινωνίας. Ενώ πολλές από αυτές δέχτηκαν καλές κριτικές, ο Φάβιο δεν γνώρισε εμπορική επιτυχία πριν τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Ο Νασαρένο Κρους και ο λύκος, η δική του εκδοχή του μύθου των λυκανθρώπων, έγινε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της Αργεντινής. Τη δεκαετία του ’60, ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστή, γράφοντας πολλές επιτυχημένες μπαλάντες καθώς η δημοτικότητά του μεγάλωνε, άρχισε να ασχολείται με την πολιτική. Υποστήριζε ανοιχτά τον πρώην πρόεδρο Χουάν Ντομίνγκο Περόν, κι έτσι μετά την ανατροπή της κυβέρνησής του από το στρατό αναγκάστηκε να φύγει από την Αργεντινή. Πέρασαν περισσότερα από δέκα χρόνια προτού γυρίσει κι αφού είχε πέσει η χούντα. Στο τέλος της δεκαετίας του ’90 γύρισε το Perón, sinfonía del sentimiento, ένα εξάωρο ντοκιμαντέρ για τον πρώην ηγέτη. Το 2001 η Film Society of Lincoln Center στη Νέα Υόρκη διοργάνωσε μια μεγάλη ρετροσπεκτίβα στο έργο του.

Λεονάρδο Φάβιο

Το ρομάντζο του Ανισέτο και της Φρανσίσκα / Λεονάρδο Φάβιο

Ο Ανισέτο είναι ένας μοναχικός άνδρας που έχει για μόνη συντροφιά έναν πετεινό. Η Φρανσίσκα, μια νέα γυναίκα, καταφθάνει στην πόλη αναζητώντας δουλειά. Σύντομα, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μια έλξη και μοιάζουν να είναι το τέλειο ζευγάρι. Ωστόσο, στον ορίζοντα μαζεύονται μαύρα σύννεφα με την άφιξη της Λουσία, μιας αισθησιακής γυναίκας που γλυκοκοιτάζει τον Ανισέτο. Κινούμενοι κάπου ανάμεσα στο αγροτικό δράμα και την κλασική τραγωδία, οι χαρακτήρες της ταινίας κατανοούν το ρόλο τους, προβλέπουν τι θα τους συμβεί, αλλά μοιάζουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τον εαυτό τους, ακόμα κι αν βαδίζουν προς την καταστροφή.


Σκηνοθεσία:Λεονάρδο Φάβιο
Σενάριο:Leonardo Favio, Carlos Flores, Jorge Zuhair Jury
Διεύθυνση Φωτογραφίας:Juan Jose Stagnaro
Μοντάζ:Αntonio Ripoll, Armando Blanco
Ήχος:Anibal Libenson
Μουσική:Los Wawanco
Με τους:Federico Luppi, Elsa Daniel, María Vaner, Edgardo Suárez
Παγκόσμια εκμετάλλευση:3C Films Group info@3cfilmsgroup.com.ar www.3cfilmsgroup.com.ar
Παραγωγός:Walter Achugar, Armando Bresky
Χώρα Παραγωγής:Αργεντινή
Φορμά:B&W
Διάρκεια:63'
Έτος Παραγωγής:1967
Πρόγραμμα Προβολών
ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ:Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016 - 15:30 | ID:124
Επιστροφή
Χορηγοί



 Αναζήτηση
Θέματα  
Σκηνοθέτης
Ταινία